Prima   -  Publicații & produse media   -  Publicații - Carte de bucate. Rețete din Nord / Recipe Book. Recipes from the North

Carte de bucate. Rețete din Nord / Recipe Book. Recipes from the North

15.04.2024   272 accesări  

Publicația „Carte de bucate. Rețete din Nord” este rezultatul unei cooperări de succes între Agenția de Dezvoltare Regională Nord, Moldova, și Pro4CE, Slovacia, în cadrul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) prin Fondul Slovac de Provocări privind inițiativa actuală a proiectului „Dezvoltarea digitală a agroturismului ecologic în nordul Moldovei”.

Acest proiect sprijină antreprenorii locali în procesul de promovare digitală a agroturismului în nordul Moldovei, o destinație cu multe comori ascunse, care se merită de explorat. Prin această publicație, vă invităm să vă alăturați unei revelații gastronomice de neuitat. Vă propunem o călătorie virtuală în lumea gusturilor și a tradițiilor culinare specifice acestei regiuni a Moldovei, care rămâne încă nedescoperită de turiști.

Prin aceste rețete, vă încurajăm să descoperiți produsele alimentare tradiționale din mediul rural, care diferă de la o zonă la alta. Pentru Regiunea de Nord a Moldovei sunt specifice plăcintele cu sfeclă de zahăr, dar, totuși, cea mai mare comoară din nordul Moldovei este Baba Neagră, o prăjitură poroasă și pufoasă, maro închis, considerată un desert obligatoriu la masa festivă din nordul Republicii Moldova. Vă invităm să descoperiți satele din Nordul Moldovei cu poveștile lor, dar și să vă bucurați de gătit din produse alimentare locale.

Prin această abordare inovatoare, sprijinim Regiunea de Dezvoltare Nord, în special producătorii locali și furnizorii de servicii de agroturism din zonele rurale, să-și promoveze și să impulsioneze dezvoltarea afacerilor sale.

Prin această carte de bucate, dorim să îmbunătățim oferta gastronomică și aventurile rurale din nordul Moldovei și să o facem accesibilă pentru potențialii turiști naționali și internaționali.

Savurați diversitatea gusturilor din Regiunea de Dezvoltare Nord!

Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase