Prima   -  Noutăți - Membrii Comitetului director local al proiectului de aprovizionare cu apă și sanitație în municipiul Edineț, finanțat de UE, s-au întrunit într-o nouă ședință

Membrii Comitetului director local al proiectului de aprovizionare cu apă și sanitație în municipiul Edineț, finanțat de UE, s-au întrunit într-o nouă ședință

15.05.2019   782 accesări  

Membrii Comitetului director local (CDL) al proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în municipiul Edineț” s-au întrunit miercuri, 15 mai a.c., în incinta Primăriei municipiului Edineț, pentru a cincea oară de când a fot creat acest CDL. La ședință a fost prezentat raportul de monitorizare a proiectului pentru perioada ianuarie-martie a.c., precum și activitățile din planul de implementare al proiectului pentru perioada aprilie-iunie a.c.

Membrii CDL au mai discutat pe marginea  modalităților de încheiere a contractelor de delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apă și canalizare (AAC) între autoritățile publice locale și operatorul de AAC al proiectului și au stabilit pașii următori ce urmează a fi întreprinși.

În urma realizării proiectului, rețelele de alimentare cu apă din Edineț vor fi extinse cu 4,5 km, iar 22,9 km vor fi reabilitate. La sistemul de alimentare cu apă urmează să fie conectați peste 3.300 de locuitori ai municipiului Edineț. Valoarea estimativă a proiectului se cifrează la 2,85 milioane de euro, contribuția beneficiarilor fiind de 774 mii de euro.

Precizăm că CDL-ul creat în cadrul proiectului de la Edineț servește în calitate de platformă pentru a asigura o mai bună cooperare între principalele părţi interesate în implementarea proiectelor, în particular, și a politicii de dezvoltare regională, în general.

Proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în municipiul Edineț” este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).