print
Ai o afacere în industria creativă? Înscrie-te în Creative Accelerator și beneficiază de un suport financiar de 5000 de dolari
26.01.2023
1543 accesări YEP!Moldova ,

Se lansează primul program de accelerare a afacerilor dedicat, în exclusivitate, industriilor creative din Moldova. În cadrul acestuia, orice creator sau artist local, afacere ori start-up care dezvoltă un produs creativ unic, cu potențial rapid de creștere, va primi instruire și mentorat din partea antreprenorilor de succes, susținere în dezvoltarea proiectului și posibilitatea de a-și prezenta ideea pentru obținerea unui suport financiar în valoare de 5.000 de dolari.

Înregistrările sunt deschise până în 19 februarie 2023, pe următorul link: https://bit.ly/3GCQY6g

Creative Accelerator este un program ce conectează start-upperii creativi cu experți și antreprenori de succes. În ultimii ani, creatorii și artiștii locali reușesc să aducă țara noastră tot mai sus în clasamentul internațional de creație și tehnologie: în 2022, Moldova a fost reprezentată cu succes la Festivalul Internațional de film de la San-Sebastian, la primul Forum Economic Moldo-Francez din Nisa (Franța), la unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie din Europa  Web Summit din Lisabona (Portugalia) și la cel mai mare eveniment de design din Europa de Nord  Dutch Design Week, care are loc anual în Eindhoven (Regatul Țărilor de Jos).

Creative Accelerator vine să încurajeze ideile și oamenii creativi. Astfel, dacă deții un studio/o agenție de creație în artă, muzică, publishing, design, packaging, film, game development & design, media, educație, dacă creezi experiențe immersive, VR, AR, XR ori utilizezi alte instrumente inovative în domeniul creativ, înregistrează-te aici, până în data de 19 februarie 2023, și poți beneficia de un suport financiar în valoare de 5000 de dolari pentru a-ți extinde vânzările și a atrage parteneri din străinătate.

La participare sunt admiși:

  • Startup-uri Createch
  • Creatori și artiști cu branduri / produse în faza de creștere (ex.: cărți, muzică, artă, fotografie, design, packaging, artiști digitali etc.)
  • Branduri/companii de creație și antreprenori pregătiți să-și dezvolte produsele cu potențial de scalare (ex.: jocuri, animație, filme, galerii de artă, expoziții, fotografie, design, packaging etc.)

Durata programului este de 6 luni și presupune 5 etape: Inspirație, Ideație, Incubare, Accelerare, Pitching. Câștigătorul va fi desemnat în cadrul Demo Day (iunie 2023) și va beneficia de suportul financiar de 5000 de dolari pentru dezvoltarea și implementarea proiectului.  

Acceleratorul este implementat de Yep! Moldova și Artcor. Suportul financiar este oferit de Western NIS Enterprise Fund (WNISEF)  fond regional de 150 de milioane de dolari, un pionier în Ucraina și Moldova, cu o experiență de peste 28 ani de investiții în companii mici și mijlocii. Partenerul programului este Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID Moldova și Suedia.

Înregistrările sunt deschise până în data de 19 februarie, prin completarea formularului: https://bit.ly/3GCQY6g

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord