print
Tinerii producători agricoli, îndemnați să solicite subvenții în avans
29.10.2019
1648 Accesări MADRM,

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) îndeamnă tinerii producători agricoli care vor să inițieze o afacere în sectorul agricol să participe în cadrul Proiectului „Subvenții în avans pentru proiectele start-up”.

MADRM reamintește că, în perioada 02.09.2019 - 22.11.2019, se desfășoară cel de-al V-lea apel de recepţionare a cererilor de solicitare a subvențiilor în avans pentru anul curent.

Subvențiile în avans sunt acordate doar în baza proiectelor investiționale depuse de producătorii agricoli care vor desfășura pentru prima dată o activitate economică în sectorul agroalimentar.

Cererile de solicitare a subvenției în avans pot fi depuse de tinerii și femeile fermieri care au inițiat afaceri în domeniul agriculturii, conform domeniilor de sprijin prioritate, după cum urmează:

  1. Stimularea investiţiilor pentru utilarea și renovarea tehnologică a fermelor zootehnice;
  2. Stimularea procurării animalelor de prăsilă și menținerii fondului genetic al acestora;
  3. Stimularea investiţiilor pentru dezvoltarea infrastructurii postrecoltare şi procesare;
  4. Stimularea investițiilor pentru producerea legumelor şi a fructelor pe teren protejat (sere, solarii, tuneluri);
  5. Stimularea investiţiilor pentru înfiinţarea, modernizarea și defrișarea plantaţiilor multianuale, inclusiv a plantaţiilor viticole şi a plantaţiilor pomicole.

În acest context, MADRM încurajează toți doritorii să participe activ în cadrul Proiectului de acordare a subvențiilor în avans, destinat lansării noilor afaceri în sectorul agroindustrial. 

Amintim că suportul statului constituie 65% din valoarea proiectului care nu depășește 1 milion de lei.

Plățile vor fi efectuate în două tranșe:

I Tranșă - 75% din valoarea subvenției, care se va achita cu condiția prezentării dovezilor cofinanţării din partea Beneficiarului a 35% din valoarea costurilor eligibile;

II Tranșă - 25% din valoarea subvenției, în baza cererii de debursare la darea în exploatare a obiectului investiției și prezentarea actelor confirmative, conform domeniului în care este efectuată investiția.

Totodată, MADRM a aprobat REGISTRUL instituțiilor recunoscute pentru prestarea serviciilor de consultanță și formare a producătorilor agricoli, lista cărora o puteți găsi accesând linkul: http://madrm.gov.md/sites/default/files/Documente%20atasate%20Advance%20Pagines/REGISTRUL%20prestatorilor.pdf

Pentru mai multe detalii accesați paginile web: 

Copyright © 2022 Agenția de Dezvoltare Regională Nord