print
Mesajul Președintei Maia Sandu despre proiectele finanțate de Programul „Satul European”
22.07.2022
813 accesări Presedinte.md ,

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit azi cu un mesaj în adresa locuitorilor din mediul rural al țării. Șefa statului a precizat că mai bine de jumătate din localitățile din Moldova vor implementa proiecte de dezvoltare locală, finanțate în cadrul Programului național „Satul European”, pe care l-a lansat în luna martie.

„Proiectele vor soluționa problemele stringente ale comunităților: la Mereni și Corjeuți vor fi construite sisteme de alimentare cu apă și canalizare. Pe străzile din Hârbovăț și Calfa va fi instalat iluminat stradal. Gimnaziul din Trifănești va fi izolat termic, iar la Cârnățeni va fi construit un parc fotovoltaic, care va produce energie pentru comunitate”, a spus doamna Maia Sandu.

Totodată, Președinta țării a menționat că astăzi Guvernul va aproba lista celor 492 de proiecte propuse spre finanțare. Proiectele vor crea locuri de muncă și noi oportunități pentru comunități. Bugetul programului este de aproximativ două miliarde de lei  de patru ori mai mare decât investițiile în dezvoltarea locală de anul trecut.

„Republica Moldova poate avansa doar atunci când și oamenii din satele noastre vor simți că viața li se schimbă în bine. O Moldovă europeană este o țară în care lucrurile funcționează, iar oamenii trăiesc în bunăstare și pace”, afirmă Președinta Maia Sandu.

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord