print
Spoturi #RedescoperăMoldova
20.07.2021
1362 Accesări

Casa rurală „Albinuța”

Redescoperă apiterapia și doi oameni minunați la casa rurală „Albinuța” din Chișcăreni, Sângerei. Aici este propusă o nouă experiență pentru Republica Moldova – apiterapia. Turiștii care vizitează pensiunea lui Iurie sunt invitați să tragă un pui de somn pe un pat situat deasupra stupilor, pentru a-și vindeca și energiza corpul și sufletul.


 

Casa rurală „La Bunica”

Redescoperă trei generații de gospodine care au o grijă deosebită față de fiecare turist care trece pragul casei rurale „La Bunica” din Chișcăreni, Sângerei. Casa rurală oferă mai multe locuri de cazare. În preajmă este un lac pe malul căruia oaspeții pot să-și pregătească de mâncare. Aici puteți gusta cele mai delicioase produse la cuptor, inclusiv „babă neagră” cu ceaiuri din plante medicinale.


 

Pensiunea „Casa Rustică”

Redescoperă pensiunea „Casa Rustică” și peisajele pitorești din Chișcăreni, Sângerei. Pensiunea oferă mai multe locuri de cazare, bucate tradiționale și întruchipează în sine modelul așezărilor românești de la începutul secolului al XX-lea.


 

Magazinul apicol „ApiUnik”

Redescoperă o minunată prisacă și magazinul apicol „ApiUnik” din orașul Drochia, unde se găsesc produse apicole alese. De prisacă se ocupă o tânără familie, care a început să construiască un complex turistic apicol  o zonă turistică pentru odihnă, pentru meditație și pentru tot ce este legat de apicultură.


 

Pensiunea turistică „Casa Mierii”

Redescoperă frumoasa pensiune turistică „Casa Mierii” din Țaul, Dondușeni. Pensiunea este situată în preajma Parcului Țaul, monument de arhitectură peisagistică și cel mai mare parc din Republica Moldova. Pe lângă produsele apicole de excepție, aici vă puteți bucura de bucate tradiționale (plăcinte, sarmale, babă neagră, babă albă), dar și de mult aer curat și peisaje pitorești. Pensiunea oferă peste 20 de locuri de cazare și servicii de apiterapie (somnul pe albine, masaj cu miere etc.).


 

Rezervații peisagistice și muzee din nordul Moldovei

Redescoperă rezervațiile peisagistice Fetești și „La Castel”, unele dintre cele mai pitorești destinații turistice din Regiunea Nord. De asemenea, o atenție aparte merită și muzeele din regiune. Casa-muzeu „Grigore Vieru” și casa-muzeu „Constantin Stamati” sunt veritabile simboluri ale literaturii române. „Locurile frumoase ale Republicii Moldova dintotdeauna sunt fabuloase prin faptul că, ori de câte ori revii la ele, te încarci cu energie pozitivă”, spune unul dintre participanții la expediția Redescoperă Moldova.


 

Păstrăvăria din Naslavcea

Redescoperă unica păstrăvărie din Republica Moldova. Se află la extremitatea de nord a țării, la pensiunea „MD Village” din satul Naslavcea, raionul Ocnița. Păstrăvăria, un loc perfect pentru odihnă, propune locuri de cazare în hotel și corturi. Aici puteți savura păstrăv la grătar și salate din păstrăv. 


 

Mănăstirile Călărășeuca și Zăbriceni; Lumânarea Recunoștinței

Redescoperă Mănăstirea Călărășeuca, ctitorită în secolul al XVIII-lea. Lăcașul de cult se află în raionul Ocnița, pe malul Nistrului. „Mănăstirea Călărășeuca este un loc de suflet, la care am revenit de fiecare dată cu mare drag", spune o participantă la expediția Redescoperă Moldova. Cucerește Lumânarea Recunoștinței, un monument-simbol al orașului Soroca, care impresionează atât prin măreția, cât și prin panoramele pitorești din lunca Nistrului. Redescoperă Mănăstirea Zăbriceni, amplasată la o margine de pădure, într-un loc pitoresc. Este unica mănăstire din raionul Edineț și singura mănăstire de călugări din nordul Moldovei. A fost înființată în anul 1999. Mănăstirea este cunoscută pentru renumitele sale ceaiuri, certificate ecologic. 


 


Spoturi elaborate în cadrul proiectului „Agricultura ecologică ca promotor pentru dezvoltarea destinației turismului prin brandingul produselor locale”, finanțat prin intermediul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) Moldova, cu sprijinul financiar al Ministerului Afacerilor Externe și Europene al Republicii Slovace, și implementat de ADR Nord și compania slovacă Pro4CE, specializată în oferirea de consultanță în domeniile agricultură ecologică, turism și investiții în Europa centrală, în parteneriat cu Agenția de Investiții din Republica Moldova și Asociația „ECO-Partener”.

Copyright © 2021 Agenția de Dezvoltare Regională Nord