print
28 de propuneri de proiecte regionale au fost aprobate la ședința CRD Nord
22.06.2010
1830 accesări

28 propuneri de proiecte au fost aprobate de către membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord și urmează să fie prezentate Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale, pentru decizii privind finanțarea din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională.

Propunerile de proiecte vizate se referă la soluționarea problemelor de ordin regional precum reconstrucția drumurilor, modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, gestionarea eficientă a deșeurilor, dezvoltarea traseelor turistice etc. Din cele 28 proiecte aprobate, 11 se referă la reabilitarea infrastructurii fizice, 9  susținerea dezvoltării sectorului privat și 8 proiecte vizează îmbunătățirea factorilor de mediu și a atractivității turistice.

De asemenea, în cadrul ședinței a fost aprobat Planul Operațional Regional (POR) Nord pentru perioada 2010-2012. Prin intermediul acestui document, va fi implementată Strategia de Dezvoltare Regională Nord. În POR Nord sunt incluse 8 programe ce conțin 37 de proiecte și activități prioritare, care urmează să fie realizate în perioada menționată.

În vederea asigurării transparenței în activitatea și procesul decizional al CRD Nord și ADR Nord, la inițiativa directorului Agenției, Ion Bodrug, la ședință au fost invitați reprezentanții mass-media și APL de nivelurile I și II, care au depus proiectele în cadrul acestui apel.

La eveniment au mai fost invitați reprezentanții Euroregiunii Prutul de Sus și reprezentanții companiei italiene „Hafner”, care i-au informat pe participanți despre oportunitățile de aderare la aceste programe și finanțări. Vorbitorii s-au referit la necesitatea de includere mai eficientă a Republicii Moldova în procesul de valorificare a fondurilor Uniunii Europene și de a se dezvolta din punct de vedere economic, social și a implementa proiecte cu impact transfrontalier.

Pentru detalii, contactați:

  • Eleonora Guțu, responsabil de comunicare
  • tel: (231) 61980
  • e-mail: office@adrnord.md
Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord