print
Cu sprijinul Estoniei, 63 de antreprenori din nordul țării își fortifică cunoștințele în domeniul management financiar și marketing
27.06.2022
1166 accesări

Aspecte privind managementul financiar și marketingul au fost subiectele abordate în cadrul unui training desfășurat în perioada 22-24 iunie 2022 la Bălți, Edineț și Soroca. Evenimentul a reunit 63 de antreprenori din nordul țării și a avut loc în cadrul proiectului „Instruirea antreprenorilor din Regiunea de Dezvoltare Nord în domeniul management financiar și marketing”, implementat de ADR Nord în parteneriat cu Universitatea Estoniană de Științe ale Naturii.

Directorul ADR Nord, Maria Prisacari, a mulțumit experților din Estonia pentru cunoștințele de management financiar și marketing oferite întreprinzătorilor mici din nordul țării. „Dezvoltarea antreprenoriatului rural înseamnă noi locuri de muncă și mai multe oportunități pentru tinerii antreprenori, dar și pentru toți cei care își doresc să dezvolte afaceri în regiunea noastră. Totodată, noile cunoștințe le va permite întreprinzătorilor să-și continue activitatea în calitate de mentori în acest domeniu. Suntem interesați de experiența Estoniei în acest domeniu”, susține șefa ADR Nord.

Timp de trei zile, lectorii K. Lemsalu, V. Parts și T. Ohvril le-au oferit participanților la training informații relevante despre managementul financiar, contabilitatea costurilor, costul de producție, bugetare, strategii și tactici privind managementul marketingului. De asemenea, antreprenorii au fost implicați în exerciții practice și au aflat noi informații despre cum o strategie de afaceri devine competitivă. La rândul său, șefa Secției planificare și Cooperare regională de la ADR Nord, E. Verenciuc, a prezentat un șir de oportunități de finanțare pentru întreprinzători.

Beneficiarii trainingului, femei și tineri preponderent din mediul rural, își vor continua studiile prin intermediul unei platforme online. În luna octombrie curent, zece antreprenori selectați vor participa la o vizită de studiu în Estonia.

Proiectul „Instruirea antreprenorilor din Regiunea de Dezvoltare Nord în domeniul management financiar și marketing” este susținut de Centrul Estonian pentru Dezvoltare Internațională (ESTDEV).

Anterior, Estonia a susținut în nordul Moldovei și alte proiecte de instruire în domeniul marketingului pentru tineri și antreprenori, precum și de dezvoltare a turismului rural. Este vorba de proiectul „Ciclul de manuale pentru antreprenori și tinerii moldoveni din mediul rural. Manualul 3  «Dezvoltarea produsului și marketing»”, în cadrul căruia a fost elaborat manualul „Marketing și dezvoltarea produsului”, și proiectul „Împuternicirea femeilor și tinerilor prin creșterea abilităților și competențelor lor în domeniul designului evenimentelor rurale și serviciilor de ospitalitate", în cadrul căruia a fost elaborată publicația „Ghid de organizare a evenimentelor”.

#ESTDEV #FromThePeopleOfEstonia

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord