print
O nouă întrunire a Comitetului director local al proiectului „Sporirea eficienței energetice a Gimnaziului «Iurie Boghiu» din satul Flămânzeni”, finanțat de Uniunea Europeană
09.12.2021
581 accesări

Membrii Comitetului director local (CDL) al proiectului „Sporirea eficienței energetice a Gimnaziului «Iurie Boghiu» din satul Flămânzeni”, specialiști ADR Nord, reprezentanți GIZ Moldova și reprezentanți ai societății civile s-au întrunit în ședință joi, 9 decembrie 2021. În cadrul ședinței, care a avut loc în incinta Gimnaziului din Flămânzeni, cu prezență fizică și în regim online, au fost prezentate activitățile din planul de implementare planificate până la sfârșitul anului a.c. și raportul de progres al proiectului pentru perioada iulie-septembrie 2021.

În cadrul ședinței, Vitalie Gârbu, managerul local de proiect, a adus la cunoștința participanților la întrunire deciziile și concluziile din procesul-verbal al precedentei ședințe. Ulterior, managerul local de proiect a prezentat activitățile realizate în perioada iulie-septembrie 2021, precum și activitățile din planul de implementare a proiectului pentru perioada octombrie-decembrie 2021. Membrii CDL au mai discutat pe marginea rapoartelor trimestriale elaborate de Comitetul de părinți și pedagogi al instituției de învățământ (trimestrele I și II). De asemenea, în cadrul ședinței au fost prezentate detalii despre implementarea Sistemului de management energetic al gimnaziului, precum și despre conceptul de sustenabilitate a proiectului de eficiență energetică implementat la  Gimnaziul „Iurie Boghiu” din Flămânzeni.

Precizăm că CDL-ul creat în cadrul proiectului de la Flămânzeni servește în calitate de platformă pentru a asigura o mai bună cooperare între părțile interesate de implementarea proiectului, în particular, și a politicii de dezvoltare regională, în general.

Ca urmare a măsurilor de eficiență energetică, peste 320 de elevi și 30 de profesori și personal auxiliar vor beneficia de condiții de educație îmbunătățite și de un mediu de studii confortabil.

Costul total al lucrărilor de construcție în cadrul acestui proiect constituie 17,44 milioane lei, din care 17,22 milioane lei reprezintă finanțarea Uniunii Europene, prin intermediul ADR Nord, și 217.890 lei  cofinanțarea din partea Consiliului Raional Sângerei.

Lucrările, executate de asocierea de asocierea SRL „Valdcongrup”  SRL „Uralis”, au demarat în luna octombrie 2020, iar în prezent sunt la etapa de finalizare. În viitorul apropiat urmează să fie organizat evenimentul de recepție la finalizarea lucrărilor executate în cadrul proiectului.

Măsura investițională „Sporirea eficienței energetice a Gimnaziului «Iurie Boghiu» din satul Flămânzeni” este finanțat de Uniunea Europeană și implementată de ADR Nord și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL). Proiectul MSPL este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova.

#EU4Moldova #ÎmpreunăMaiPuternici #EchipaEuropa

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord