print
Bălți: Cu suportul UE, lucrările de eficientizare energetică a Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” au fost executate în proporție de 25%
13.07.2021
1675 accesări

La Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din municipiul Bălți continuă lucrările de sporire a eficienței energetice, executate în cadrul unui proiect implementat de ADR Nord și finanțat de Uniunea Europeană. În prezent, se desfășoară lucrări de termoizolare a pereților, înlocuire a geamurilor și reconstrucție a acoperișului instituției de învățământ. Totodată, sunt montate rețelele electrice și de alimentare cu apă, precum și sistemul de încălzire și de ventilare.

Marți, 13 iulie 2021, specialiști de la ADR Nord au verificat progresul lucrărilor de construcție și montaj și au constatat că lucrările planificate în cadrul proiectului au fost executate în proporție de 25%.

În rezultatul implementării proiectului, consumul anual normat de energie în instituția de învățământ se va reduce, potrivit estimărilor, cu 547 MWh, iar emisiile anuale normate de CO2  cu 125 tone. Ca urmare a măsurilor de eficiență energetică, circa 900 de elevi și 80 de profesori și personal auxiliar vor beneficia de condiții de educație îmbunătățite și de un mediu de studii confortabil.

Lucrările, executate de SRL „Sarco Engineering”, au demarat în luna ianuarie 2021 și urmează să fie finalizate până la sfârșitul acestui an.

Costul total al lucrărilor de construcție-montaj în cadrul acestui proiect se cifrează la 19,70 milioane lei, din care 19,57 milioane lei reprezintă finanțarea Uniunii Europene, prin intermediul ADR Nord, și 132,680 lei - cofinanțarea din partea Primăriei municipiului Bălți.

Proiectul „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic «Dimitrie Cantemir» din municipiul Bălți” este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de ADR Nord și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL). Proiectul MSPL este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

#EU4Moldova #ÎmpreunăMaiPuternici #EchipaEuropa

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord