print
Ședință de lucru în cadrul proiectului de sporire a eficienței energetice a unui liceu din Bălți, finanțat de UE
06.07.2021
1081 accesări

Marți, 6 iulie 2021, în incinta ADR Nord, a avut loc o ședință de lucru de lucru în cadrul proiectului „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic «Dimitrie Cantemir» din municipiul Bălți”.

În cadrul întrunirii, specialiști ADR Nord și reprezentanți ai liceului, ai proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale din Republica Moldova”, implementat de GIZ Moldova, ai operatorului economic responsabil de efectuarea lucrărilor și proiectantul au discutat despre un șir aspecte tehnice pentru care urmează să fie identificate soluții în procesul de execuție a lucrărilor.

Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din municipiul Bălți va beneficia de măsuri precum reabilitarea acoperișului, izolarea pereților clădirii, înlocuirea geamurilor, reabilitarea sistemului de încălzire, asigurarea cu apă caldă și rece la robinetele din școală, renovarea facilităților sanitare în interiorul instituției etc. În rezultatul implementării proiectului, consumul anual normat de energie în instituția de învățământ se va reduce, potrivit estimărilor, cu 547 MWh, iar emisiile anuale normate de CO cu 125 tone. Ca urmare a măsurilor de eficiență energetică, circa 900 de elevi și 80 de profesori și personal auxiliar vor beneficia de condiții de educație îmbunătățite și de un mediu de studii confortabil.

Lucrările, executate de SRL „Sarco Engineering”, au demarat în luna ianuarie 2021 și urmează să fie finalizate până la sfârșitul acestui an. Valoarea totală a proiectului privind „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic «Dimitrie Cantemir» din municipiul Bălți” constituie 19,86 milioane de lei, dintre care 19,54 milioane de lei  acordați de UE și 132.680 de lei  contribuția Primăriei municipiului Bălți.

Proiectul „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic «Dimitrie Cantemir» din municipiul Bălți” este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de ADR Nord și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL). Proiectul MSPL este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

#EU4Moldova #ÎmpreunăMaiPuternici #EchipaEuropa

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord