print
Monitorizarea lucrărilor de construcție în cadrul proiectului „Sporirea eficienței energetice a Gimnaziului «Iurie Boghiu» din satul Flămânzeni”, finanțat de UE
21.05.2021
466 accesări

La Gimnaziului „Iurie Boghiu” din Flămânzeni, Sângerei, sunt în desfășurare lucrările de sporire a eficienței energetice, executate în cadrul unui proiect implementat de ADR Nord și finanțat de Uniunea Europeană. În prezent, sunt efectuate lucrări de reabilitare de izolare termică a Blocului B. Totodată, sunt montate rețelele electrice, de ventilare și de alimentare cu apă. Anterior, în carul aceluiași proiect, a fost termoizolat Blocul A, la care au fost înlocuite geamurile și a fost reconstruit acoperișul.

Vineri, 21 mai 2021, specialiști de la ADR Nord, însoțiți de consultantul regional GIZ Moldova, au verificat progresul lucrărilor de construcție și montaj. La eveniment au mai participat conducerea instituției de învățământ și alte părți implicate în implementarea proiectului. Pe șantier au fost puse în discuție aspecte tehnice pentru care urmează să fie identificate soluții. Lucrările sunt efectuate în corespundere cu graficul de execuție.

Ca urmare a măsurilor de eficiență energetică, peste 320 de elevi și 30 de profesori și personal auxiliar vor beneficia de condiții de educație îmbunătățite și de un mediu de studii confortabil.

Costul total al lucrărilor de construcție în cadrul acestui proiect se cifrează la 16,94 milioane lei, din care 16,72 milioane lei reprezintă finanțarea Uniunii Europene, prin intermediul ADR Nord, și 217,890 lei  cofinanțarea din partea Consiliului raional Sângerei.

Lucrările, executate de asocierea de asocierea SRL „Valdcongrup”  SRL „Uralis”, au demarat în luna octombrie 2020 și urmează să fie finalizate până la sfârșitul anului.

Măsura investițională „Sporirea eficienței energetice a Gimnaziului «Iurie Boghiu» din satul Flămânzeni” este finanțat de Uniunea Europeană și implementată de ADR Nord și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL). Proiectul MSPL este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

#EU4Moldova #ÎmpreunăMaiPuternici #EchipaEuropa

Copyright © 2023 Agenția de Dezvoltare Regională Nord