print
Condițiile de export în Uniunea Europeană, explicate specialiștilor care ghidează micii antreprenori din nordul țării
28.10.2019
1710 accesări

Specialiști care ghidează micii antreprenori din Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova au participat joi, 24 octombrie, în municipiul Bălți, la un program de training privind condițiile de import în Uniunea Europeană a produselor de origine non-animală.

În cadrul evenimentului, dr. Ion Agafiței, expert internațional în domeniul securității alimentare, s-a referit la cadrul general al legislației Organizației Mondiale a Comerțului, a Uniunii Europene și a Republicii Moldova privind importul/exportul de produse alimentare și a vorbit despre prevederile cuprinse în Acordul de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Expertul internațional a mai prezentat regulile de informarea a consumatorilor în UE ce trebuie respectate de produsele exportate din R. Moldova în UE, referindu-se totodată și la criteriile fizice, chimice și microbiologice pentru alimentele exportate.

Acest program de training a avut loc în cadrul proiectului „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova”, finanțat de Agenția Cehă pentru Dezvoltare și implementat, în perioada anilor 2017-2019, de ADR Nord în parteneriat cu People in Need Moldova și AO „Pro Cooperare Regională”.

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord