print
Problemele zonei de revitalizare urbană a orașului Sângerei, analizate de specialiști
25.09.2019
1153 Accesări

Marți, 24 septembrie a.c., în incinta Primăriei orașului Sângerei, a avut loc a doua ședință a Comisiei consultative pentru elaborarea Programului de revitalizare urbană.

În cadrul ședinței, membrii Comisiei au lucrat la analiza zonei de revitalizare urbană a orașului Sângerei. Astfel, au fost identificate principalele probleme specifice zonei, fiind totodată analizate cauzele și efectele lor.

Rolul Comisiei consultative este să identifice și să pună în discuție aspecte de revitalizarea urbană, să formuleze și să prioritizeze necesitățile de revitalizare, să identifice potențialul de dezvoltare al zonelor de revitalizare urbană, să planifice idei de proiecte, precum și să pună în discuție și să consulte Programul de revitalizare urbană.

Amintim că ADR Nord oferă suport tehnic pentru elaborarea Programelor de revitalizare urbană orașelor Sângerei și Drochia. Suportul este oferit în cadrul proiectului „Suport pentru administrația Republicii Moldova în implementarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională pentru anii 2016-2020 prin dezvoltarea urbană integrată și sustenabilă”, implementat de Ministerul Investițiilor și Dezvoltării Economice al Republicii Polone în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și Reprezentanța Fundației „Solidarity Fund PL”. Proiectul este susținut financiar din fondurile programului de cooperare poloneză pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Poloniei - Polish Aid.

Copyright © 2022 Agenția de Dezvoltare Regională Nord