print
Membrii CDL al proiectului de sporire a eficienței energetice a Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” din municipiul Bălți, finanțat de UE, s-au întrunit într-o nouă ședință
14.05.2019
195 Accesări

Membrii Comitetului director local (CDL) al proiectului „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic «Dimitrie Cantemir» din municipiul Bălți” s-au întrunit marți, 14 mai a.c., în incinta liceului din Bălți, pentru a cincea oară de când a fot creat acest CDL. La ședință au fost prezentate activitățile realizate în perioada ianuarie-martie a.c., precum și activitățile din planul de implementare al proiectului pentru perioada aprilie-iunie a.c.

Membrii CDL au mai discutat pe marginea raportului „Implicarea societății civile ca partener al proiectului de EE din municipiul Bălți”, pentru trimestrul I. Totodată, membrii CDL care au participat la o vizită de studiu în Cehia au prezentat informații relevante privind lecțiile învățate.

În rezultatul implementării proiectului, consumul anual normat de energie în instituția de învățământ se va reduce cu 547 MWh, iar emisiile anuale normate de CO2 - cu 125 tone. Valoarea estimativă a proiectului de eficientizare energetică a liceului din Bălți se cifrează la 1,236 milioane de euro. În prezent, în cadrul proiectului este elaborată documentația tehnică de execuție a lucrărilor de renovare a școlii prin eficientizare energetică.

Precizăm că CDL-ul creat în cadrul proiectului de la Bălți servește în calitate de platformă pentru a asigura o mai bună cooperare între principalele părţi interesate în implementarea proiectelor, în particular, și a politicii de dezvoltare regională, în general.

Proiectul „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic «Dimitrie Cantemir» din municipiul Bălți” este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

Copyright © 2020 Agenția de Dezvoltare Regională Nord