print
Oportunități pentru dezvoltarea ÎMM, prezentate în cadrul unei mese rotunde la Drochia
18.07.2018
1853 accesări

Organizația neguvernamentală „Pro-Business Nord” a organizat marți, 17 iulie a.c., la Drochia, o masă rotundă în cadrul căreia a oferit suport pentru dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii (ÎMM) cu susținerea financiară a finanțatorilor străini prin concurs de planuri de afaceri.

În cadrul evenimentului, unde s-au reunit circa 30 de participanți, reprezentanții „Pro-Business Nord” au prezentat un șir de programe implementate în perioada 2009-2018, în vederea susținerii sectorului privat și a celui neguvernamental din R. Moldova, prin informare, consultare și realizare de programe sociale în conformitate cu standardele practicilor internaționale, adaptate nevoilor locale.

La eveniment au participat, de asemenea, Elena Boboc și Natalia Bazatin, reprezentante ale Centrului de Informare și Consiliere în Afaceri, creat în cadrul ADR Nord. În comunicările pe care le-au susținut, Elena Boboc și Natalia Bazatin au menționat că, odată cu deschiderea noului Centru în cadrul ADR Nord, ÎMM și autoritățile publice locale (APL) din Regiunea de Dezvoltare Nord pot accesa resurse utile și consultanță gratuită privind oportunitățile investiționale. Acest lucru le va permite APL și ÎMM să înțeleagă care sunt ramurile mai atractive din perspectiva investitorilor, astfel încât eforturile lor de a impulsiona dezvoltarea businessului să fie susținute și de disponibilitatea companiilor internaționale de a investi.

Centrul de Informare și Consiliere în Afaceri a fost creat prin intermediul proiectului „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova”, finanțat de Agenția Cehă pentru Dezvoltare. Proiectul este implementat de People in Need Moldova, în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională Nord și Asociația Obștească „Pro Cooperare Regională".

Platforma pentru promovarea potențialului economic și investițional al Regiunii de Dezvoltare Nord se bazează pe modelul și bunele practici din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Moravia de Sud din Republica Cehă. Schimbul de experiență cu specialiștii cehi i-a oferit echipei ADR Nord o perspectivă mai clară asupra strategiilor de atragere a investițiilor și de colaborare cu partenerii externi.

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord