print
Au demarat activitățile pentru elaborarea documentației tehnice în cadrul proiectului de alimentare cu apă și canalizare în șase localități din raionul Râșcani, finanțat de Uniunea Europeană
11.07.2018
895 accesări

Marți, 10 iulie, au demarat activitățile pentru elaborarea proiectului tehnic al apeductului magistral în raionul Râșcani („Clusterul Prut”), rețelelor de alimentare cu apă în satele Păscăuți, Damașcani, Proscureni din comuna Costești și sistemelor de canalizare-epurare în satele Gălășeni, Mălăiești și Hiliuți, raionul Râșcani. Asta după ce, în data de 3 iulie a.c., ADR Nord, Consiliul raional Râșcani, Primăria orașului Costești, Primăria comunei Gălășeni, Primăria satului Hiliuți și Compania „Fluxproiect” SRL, desemnată câștigătoare a licitației publice, au semnat contractul de achiziționare a serviciilor de elaborare a documentației tehnice de execuție pentru proiectul de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în cele șase localități din raionul Râșcani.

În cadrul ședinței de lansare a activităților pentru elaborarea proiectului tehnic, Veronica Savin, specialistă în cadrul Secției managementul proiectelor a ADR Nord, a specificat că proiectul de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în cele șase localități este unul de o însemnătate majoră, întrucât alimentarea cu apă potabilă a localităților este unul dintre cele mai importante obiective la nivel de țară.

În context, atât compania de proiectare, cât și beneficiarul direct al investiției au fost atenționați asupra identificării tuturor soluțiilor tehnice optime pentru obținerea rezultatelor scontate în procesul de implementare a proiectului.

Conform proiectului, în cele șase localități din raionul Râșcani vor fi construite 19,6 km de rețele de distribuție a apei potabile și 40 km de rețele de canalizare. De asemenea, va fi construită o conductă magistrală cu o lungime de 26 km. Totodată, în cadrul proiectului de AAC din cele șase sate vor fi construite 3 stații de epurare a apelor uzate, 1 stație de tratare a apei potabile și 1 stație de pompare pentru 28 de localități din raionul Râșcani.

Acest proiect implementat de ADR Nord este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord