print
A fost aprobată documentația ce vizează organizarea licitației publice pentru executarea lucrărilor de construcție a sistemelor de apeduct în satele Cuhureștii de Sus și Cuhureștii de Jos
02.02.2018
478 Accesări ADR Nord,

Documentația ce vizează organizarea licitației publice pentru executarea lucrărilor de construcție a  sistemelor de apeduct în satele Cuhureștii de Sus și Cuhureștii de Jos, raionul Florești, a fost aprobată vineri, 2 februarie, în cadrul unei ședințe organizată în incinta ADR Nord. Din grupul de lucru care a aprobat documentația de licitație au făcut parte reprezentanți ai ADR Nord, ai Proiectul Elveției de Apă și Sanitație în Moldova (ApaSan) și ai S.A. „Servicii Comunale Florești”.

Deschiderea ofertelor pentru lucrările de construcție a sistemelor de apeduct în satele Cuhureștii de Sus și Cuhureștii de Jos urmează să aibă loc în perioada lunii martie a.c. Lurările de construcție a sistemelor de apeduct în cele două sate urmează să fie executate în cadrul proiectului „Apă pentru viață în Regiunea de Nord: raioanele Florești și Soroca”, realizat de ADR Nord.

Implementarea proiectului a demarat în august 2017, în satul Băhrinești, raionul Florești, unde a fost construit un sistem de apeduct. Ulterior, în octombrie 2017, grație cofinanțării ApaSan, au început lucrările de construcție a unor sisteme de apeduct în satele Zăluceni, Vertiujeni și Târgul-Vertiujeni din raionul Florești.

Valoarea totală a proiectului „Apă pentru viață în Regiunea de Nord: raioanele Florești și Soroca” este de 66,08 de milioane de lei, din care 29,90 de milioane de lei solicitați din Fondul Național pentru Dezvoltare Nord. Totodată, 29,9 de milioane de lei reprezintă o investiție oferită prin intermediul ApaSan. De asemenea, 4,4 milioane de lei din bugetul total al proiectului reprezintă contribuția populației beneficiare, 1,4 milioane de lei  contribuția S.A. „Servicii Comunale Florești”, viitor operator al sistemului, și 0,4 milioane de lei  contribuția administrațiilor publice locale.

Copyright © 2018 Agenția de Dezvoltare Regională Nord