print
Ministrul Vasile Bîtca și viceministrul Anatol Usatîi au efectuat o vizită de monitorizare la proiectul de finalizare a construcției Centrului Creativ-Inovativ PRO Cariera din Otaci
17.02.2017
1832 accesări ADR Nord,

Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, și viceministrul Anatol Usatîi au efectuat joi, 16 februarie, o vizită de monitorizare la Otaci, unde ADR Nord implementează proiectul de dezvoltare regională „Centrul Creativ-Inovativ PRO Cariera (Otaci)”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR).

Din componența comisiei de monitorizare a proiectului de la Otaci au mai făcut parte directorul ADR Nord, Ion Bodrug; șeful Secției managementul proiectelor a ADR Nord, Constantin Bândiu; specialistul în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor din cadrul ADR Nord Alexandru Goreacioc; primarul orașului Otaci, Vasile Traghira; responsabilul tehnic Andrei Rusnac de la Î.S. „Sabos”; vicedirectorul INCP Urbanproiect, Vladimir Bogaciov; și directorul SRL „Agentinter”, Veaceslav Gurduza.

La fața locului, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, a fost informat despre volumul de lucrări realizat anul trecut, lucrări în valoare de aproximativ 15,5 milioane de lei. În acest context, oficialul a adus la cunoștința membrilor comisiei de monitorizare că, pentru realizarea acestui proiect în anul 2017, Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a aprobat alocarea a încă 6.072.356 de lei din FNDR. În acest context, ministrul Vasile Bâtca a solicitat ca lucrările de construcție să se încadreze în bugetul aprobat și să fie efectuate conform priorităților stabilite.

Oraşul Otaci şi localităţile limitrofe acestuia se află la frontiera cu Ucraina. Acest fapt contribuie în mod direct la dezvoltarea economică a zonei, însă această oportunitate geografică nu este valorificată din cauza insuficienţei de cunoştinţe în domeniul antreprenorial modern. Beneficiarii proiectului, în special tinerii, pot, prin propriile afaceri, genera dezvoltare economică locală şi oportunităţi de dezvoltare în regiune. Pe termen lung, Primăria orașului Otaci dorește ca Centrul să devină o soluție curentă pentru problemele de integrare a tinerilor.

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord