print
În Regiunea de Dezvoltare Nord continuă realizarea Programului regional sectorial în domeniul Eficiența energetică în clădirile publice
30.04.2015
1378 accesări ADR Nord,

Bălți, 30 aprilie 2015. A avut loc cel de-al 6-lea atelier de lucru privind implementarea Programului Regional Sectorial (PRS) în domeniul Eficiența energetică (EE) în clădirile publice. În cadrul întrunirii, s-a discutat despre situația actuală a procesului de elaborare a conceptelor de proiecte viabile (CPV) selectate pentru a fi implementate în Regiunea de Dezvoltare Nord (RDN).

Consultanții de la Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) au prezentat participanților la atelierul de lucru planul de activități privind elaborarea CPV. De asemenea, s-a discutat și despre identificarea surselor de finanțare pentru aceste proiecte, precum și despre dialogul cu potențialii donatori. Totodată, a fost prezentat progresul de elaborare a celor 5 CPV-uri selectate pentru RDN, în raioanele Fălești, Sângerei, Edineț, Râșcani și municipiul Bălți.

La atelierul de lucru au participat reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor (MDRC), Ministerului Economiei, ADR Nord, manageri energetici, precum și experți GIZ.

Atelierele de lucru sunt organizate în cadrul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL), aria de intervenție 2, „Planificarea și Programarea Regională”, care urmărește să acorde suport MDRC și ADR-urilor în cadrul procesului de planificare regională în sectorul EE în regiunile de dezvoltare ale țării. Aceste activități au loc cu sprijinul Guvernului Suediei.

Amintim că, la 13 februarie 2014, Consiliul de Dezvoltare Regională Nord a aprobat Programul Sectorial Regional în domeniul EE (clădiri publice). Documentul reprezintă un instrument operațional de planificare regională ce va spori capacitatea autorităților publice locale în domeniul elaborării proiectelor regionale durabile și va crea condiții pentru dezvoltarea proiectelor de eficiență energetică în RDN.

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord