print
În Regiunea Nord continuă procesul de planificare regională și de perfecționare a conceptelor de proiecte în sectoarele EE și AAC
07.05.2014
1687 accesări ADR Nord,

Bălți, 7 mai 2014. Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) și Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, acordat în cadrul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”, gestionat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), continuă procesul de planificare regională și de perfecționare a conceptelor de proiecte în sectoarele Eficiența energetică (EE) a clădirilor publice și Aprovizionarea cu apă potabilă și canalizare (AAC).

În acest sens, în prima jumătate a zilei de 7 mai 2014, a fost organizat atelierul de lucru nr. 4 în sectorul Eficiența energetică a clădirilor publice. În timpul seminarului, a avut loc prezentarea situației curente în procesul de implementare a Programului Regional Sectorial în domeniul Eficienței Energetice (clădiri publice). Experții GIZ au prezentat situația actuală în cadrul procesului de elaborarea a proiectelor și sumarizarea preliminară a  rezultatelor obținute în urma vizitelor în teritoriu.

În cea de-a doua jumătate a zilei, a avut loc cel de-al șaselea atelier de lucru în sectorul AAC. În cadrul acestei sesiuni, participanții s-au familiarizat cu Programului Regional Sectorial din sectorul AAC pentru Regiunea de Dezvoltare Nord, în cadrul etapei de consultare publică.

Fișele de proiecte vor fi rezultatul final al atelierelor de planificare regională sectorială, pregătite pentru a putea fi depuse la fondurile europene și prezentate donatorilor interesați.

„Chiar dacă nu toate conceptele de proiecte vor obițe finanțare, autoritățile publice locale au marele avantaj de a se fi învățat cum să pregătească corect proiecte de dezvoltare regională”, susține directorul ADR Nord, Ion Bodrug, apreciind impactul pozitiv al unor astfel de ateliere de lucru.

Împreună cu specialiști din cadrul ADR Nord, experți naționali și internaționali, grupurile de lucru reunite în cadrul atelierelor participă la procesul de elaborare a planurilor regionale sectoriale integrate. Acest proces se va încheia către sfârșitul anului 2015.

La întrunirile de astăzi au participat membrii grupurilor de lucru în sectoarele EE și AAC din toate raioanele Regiunii de Dezvoltare Nord, reprezentanți din cadrul ministerelor de resort și GIZ.

Fotografii


Atelier EE

Atelier AAC

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord