print
ADR Nord a lansat o broșură despre managementul proiectelor și un site informațional regional
15.11.2013
2975 accesări

Bălți, 15 noiembrie 2013. Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) a lansat broșura „Managementul proiectelor. Monitorizarea și evaluarea proiectelor”, tipărită în 1500 de exemplare, și site-ul informațional al Regiunii de Dezvoltare Nord (RDN) www.inforegio.md.

Broșura și site-ul informațional au fost realizate în cadrul proiectului „Consolidarea capacitaților actorilor regionali privind managementul eficient al proiectelor regionale”, finanțat, prin intermediul Ambasadei Republicii Cehe în Chișinău, din sursele Republicii Cehe.

La evenimentul de lansare a celor două produse de informare și promovare a participat Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Cehe în Republica Moldova, Excelența Sa Jaromír Kvapil, care a apreciat înalt implementarea proiectului. „Îmi pare bine că, prin acest proiect, am posibilitatea să revin în Regiunea Nord. Consider că împreună am reușit să facem ceva important pentru investitorii autohtoni și pentru cei de peste hotare”, a relavat Excelența Sa Jaromír Kvapil.

Directorul ADR Nord, Ion Bodrug, susține că evenimentul de azi reprezintă un pas important pentru domeniul promovării RDN. „Acesta este al treilea proiect finanțat din sursele Republicii Cehe și e similar altor două proiecte, implementate de ADR Nord anterior. Lansăm azi încă o broșură, a treia, utilă pentru cei care vor să implementeze proiecte”, a spus directorul ADR Nord.

Totodată, directorul Ion Bodrug susține că importantă este pentru RDN și lansarea site-ului informațional www.inforegio.md, ce va servi drept „instrument online prin intermediul căruia toți cei interesați se vor putea informa despre ultimele evenimente din domeniul dezvoltării regionale, rapid și din prima sursă”.

Primarul de Edineț, Constantin Cojocaru, consideră că editarea broșurii și crearea site-ului informațional regional e de bun augur pentru întreaga comunitate. „Sunt sigur că broșurile și site-ul informațional vor acoperi vacuumul din domeniul vizat”, a subliniat primarul de Edineț. 

„Am muncit mult la elaborarea broșurii. Este o carte ce merită citită asemeni unei cărți cu rețete culinare. Ne dorim sa fie un instrument util pentru cei care activează în domeniul managementului proiectelor”, a spus Veronica Savin, directorul Asociației Obștești „Consult Proiect”.

„Trăim într-o epocă digitală. Internetul este o sursă semnificativă pentru accesarea oricărui tip de informație, în orice domeniu. Crearea unui site informațional dedicat Regiunii Nord nu are decât să faciliteze interacțiunea dintre cei implicați în proiectele de dezvoltare regională, investirori, mass-media și publicul larg”, susține Cornel Fântână, reprezentant SC „Prosenix-Con” SRL, firmă ce a creat site-ul informativ regional www.inforegio.md.

În cadrul evenimentului a fost semnat un acord de colaborare trilateral între ADR Nord, ziarul regional „SP” și Radio „Megapolis” FM. Instituțiile vizate vor colabora în domeniul mediatizării evenimentelor de dezvoltare regională ce au loc în RDN. Acordul a fost semnat de către directorii celor trei instituții. Menționăm că ADR Nord și Radio „Megapolis” FM colaborează în baza unui acord bilateral semnat acum trei ani.

Valoarea proiectului „Consolidarea capacitaților actorilor regionali privind managementul eficient al proiectelor regionale” este de 154 527,84 de mii de lei. Mai multe detalii despre proiect se găsesc AICI.

 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord