print
Satul Corjeuți va colabora cu municipalitatea Aloja din Letonia
11.10.2013
2989 accesări

Corjeuți, Briceni, 11 octombrie 2013. Satul Corjeuți, raionul Briceni, va colabora cu municipalitatea Aloja din Letonia. În acest sens, în contextul Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord, primarul de Corjeuți, Victor Andronic, și primarul comunei Aloja, Valdis Barda, au semnat un acord de colaborare.

„Nimeni nu-și amintește ca în Corjeuți să fi avut loc un astfel de eveniment. Este pentru prima dată când localitatea noastră a semnat un acord de colaborare cu o localitate din Uniunea Europeană”, a precizat primarul de Corjeuți, Victor Andronic.

La rândul său, primarul de Aloja, Valdis Barda, și-e exprimat convingerea că acordul semnat nu va rămâne doar pe hârtie și că, în rezultatul colaborării celor două localități, vor fi rezultate frumoase.

„Acordul semnat astăzi reprezintă un rezultat important ca urmare a organizării Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord. Buna colaborare pe care o avem cu partenerii noștri letoni a trecut la un alt nivel, iar rezultatele bune se fac tot mai vizibile”, a spus directorul ADR Nord, Ion Bodrug.

Evenimentul Zilele Regiunii de Dezvoltare Nord este organizat de ADR Nord, sub egida Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, și Consulatul General al României în Bălți.

Prin realizarea acestui eveniment, ADR Nord își demonstrează angajamentul său de a accelera și a asigura procesul de dezvoltare socio-economică echilibrată și durabilă a Regiunii de Dezvoltare Nord, prin reducerea dezechilibrelor de dezvoltare socio-economică în interiorul regiunii, precum și prin susținerea actorilor regionali în procesul de creare a parteneriatelor. 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord