print
Lucrări de reparație finalizate la sediul „Apă-Canal Costești”
16.05.2013
2717 accesări

Costești, Râșcani, 15 mai 2013. A avut loc recepția la terminarea lucrărilor de reparație a sediului ÎMDP „Apă-Canal Costești”, cu o suprafață de 300 m2.

Reparația sediului „Apă-Canal Costești” a fost efectuată în cadrul proiectului-pilot „Aprovizionarea cu servicii de apă și canalizare a locuitorilor satului Duruitoarea Veche, comuna Costești, raionul Râșcani”, implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), în parteneriat și cu sprijin financiar din partea Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), în contextul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”.

În rezultatul implementării proiectului, au fost construite 7,5 km de rețele de apeduct și 3,2 km de rețele de canalizare, care vor permite efectuarea a 30 de conexiuni la acest sistem. E de menționat că, inițial, s-a planificat construcția a 7,1 km de rețele de apeduct.

Lucrările de reconstrucție a apeductului din Duruitoarea Veche au fost finalizate integral anul trecut, în luna august, fiind inaugurat la 6 septembrie 2012. În scurt timp, a avut loc și recepția finală a lucrărilor. Bunurile obținute în urma implementării proiectului au fost transmise beneficiarului final, APL Costești, în octombrie 2012.

Conform facturii finale, pentru construcția rețelelor de apeduct și de canalizare au fost valorificați 2 233 909,36 de lei, inclusiv 120 000,00  de lei cofinanțare din partea APL Costești.

Valoarea totală a proiectului este de 3 074,21 de mii de lei, GIZ alocând 2 954,21 de mii de lei. Sediul ÎMDP „Apă-Canal Costești” și rețelele electrice interioare au fost reparate din surse adiționale ale GIZ. Comunitatea a contribuit cu 102,00 mii lei, bani necesari pentru elaborarea documentației tehnice la proiect. Pe lângă măsuri de optimizare a infrastructurii, proiectul contribuie și la optimizarea capacităților operaționale ale prestatorului de serviciu ÎMDP „Apă-Canal Costești”.

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord