print
Delegație ministerială din Letonia, în vizită de lucru la ADR Nord
15.05.2012
3051 accesări

BĂLȚI, 15 mai 2012. O delegație din Letonia, formată din patru reprezentanți ai Ministerului Protecției Mediului și Dezvoltării Regionale (MPMDR), se află într-o vizită de lucru la Agenția de Dezvoltare Regională Nord.

În cadrul unei ședințe organizate cu ocazia acestei vizite de lucru, reprezentanții MPMDR din Letonia - Raivis BREMŠMITS, director al Departamentului de Planificare Națională de Dezvoltare (DPND), Ilona RAUGZE, director adjunct al DPND, Andris EGLῙTIS, ofițer superior al DPND, și Linda OZOLA, ofițer superior de coordonare al DPND - au discutat cu specialiști de la ADR Nord despre experiența regională și de planificare strategică în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova, precum și despre experiența în acest sens a Letoniei.

Igor MALAI, șeful Direcției Politică și Cooperare Regională de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Ion BODRUG, directorul ADR Nord, și Inga COJOCARU, șefa Secției planificare strategică și programare de la ADR Nord le-au prezentat oaspeților din Letonia detalii despre cadrul instituțional și specificul procesului de dezvoltare regională din țara noastră.

„Sper ca în rezultatul colaborării instituțiilor noastre să avem rezultate foarte bune. Sîntem bucuroși să cooperăm cu Dvs., deoarece am avut foarte multe aspecte în comun ce țin de procesul de dezvoltare, caracteristic anilor '90. Cunoaștem că ați făcut un salt calitativ în materie de legislație și strategii de dezvoltare. În acest sens, ne interesează cum a decurs procesul de dezvoltare regională în Letonia, care au fost principalele tendințe de dezvoltare, la ce ați acordat mai multă atenție”, a spus Igor MALAI.

„Sînt sigur că bogata Dvs. experiență va fi utilă pentru noi”, a menționat directorul Ion BODRUG, care a relatat despre experiența de lucru în domeniul dezvoltării regionale a ADR Nord cu instituții din Letonia.

Menționăm că, în noiembrie 2010, ADR Nord a semnat un memorandum de colaborare cu Agenția de Dezvoltare Regională din Republica Letonia. Semnarea memorandumului a urmat unei anterioare vizite de studiu în Letonia a unui grup de specialiști de la ADR Nord. Memorandumul a fost încheiat în scopul promovării și sprijinirii dezvoltării relațiilor și consolidarea cooperării între Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova și Letonia. 

Vizita de trei zile în Republica Moldova a reprezentanților MPMDR din Letonia se va încheia miercuri, 16 mai. Scopul acestei vizite de lucru este pregătirea propunerii de proiect și a planului detaliat pentru actualizarea Strategiei de Dezvoltare Regională Nord (SDR Nord), precum și pregătirea pentru faza de formare a proiectului.

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Nord