Prima   -  Oportunități de finanțare - Guvernul oferă granturi pentru susținerea inovațiilor digitale

Guvernul oferă granturi pentru susținerea inovațiilor digitale

15.04.2022   2132 accesări   3 Comentarii ME

Ministerul Economiei, prin intermediul ODIMM, va oferi granturi întreprinderilor mici și mijlocii care activează în domeniul inovațiilor digitale. Programul a fost aprobat în cadrul ședinței de Guvern din 13 aprilie 2022.

Obiectivul programului constă în acordarea finanțării nerambursabile sub formă de granturi ÎMM-urilor pe componentele de inovare digitală, tehnologie verde și producție sustenabilă în următoarele domenii: tehnologia informației și comunicațiilor, media digitală, fabricație, agricultură, educație, sănătate, servicii financiare, industrii creative, e-Comerț, reciclare.

Startup-urile tehnologice vor beneficia de finanțare nerambursabilă sub formă de granturi în limita de 80% din costurile legate de dezvoltarea și promovarea produselor și/sau serviciilor, dar nu mai mult de 500.000 lei.

Programul a fost elaborat în cadrul Acordului de parteneriat cu proiectul „Tehnologiile viitorului”, susținut financiar de Agenția pentru Dezvoltare Internațională a Statelor Unite ale Americii și Guvernul Suediei și va fi finanțat din alocările bugetare, precum și din surse externe ale partenerilor de dezvoltare.

Comentarii (3) Adaugă comentariu

Strasnei Gheorghe / 22.10.2022 23:52
Buna ziua Ma numesc Strasnei Gheorghe As dori sa particip la acest proect As dori careva informatii

Răspunde
 

Ion / 29.06.2022 11:09
Bună ziua doresc să particit la acest proiect prin care aş putea oferi o oport unitate pentru înbunătăţirea circulaţiei cu transport public.

Răspunde
 

Calmîș Marin / 02.06.2022 00:32
Buna ziua! Mulțumesc mult pentru așa o oportunitate pe care Republica Moldova o are nevoie. Doresc să particip la această oportunitate cu proectul care o sa rezolve o problema majoră pe care cetațeni R.M. o au. Proectul meu constă în crearea unui Marketplace dedicat telefoanelor Second-Hand și Recondiționate ca scop să schimbam modul în care vindem și cumparam telefonul. Ușor sigur și transparent. Cu ajutorul nostru vinzi telefonul care nul mai folosești foarte repede cu plata garantată și procuri telefoane recondiționate la prețuri accesibile, fiind mai eftin cu pina la 50% decît cele noi cu o calitate si o garanție. Ideia afaceri vine din experiența formata in domeniul dat și analizind bine problemele cu care se confrunta consumatori, find student în Româniea (economie anu1) și Republica Moldova(horticultura anu 2)+ asociat în afacere cu colegul de facultate, companiea ,,Chira Online Holdings SRL,, de la inceputul parteneriatului format din 01.12.2021 am procurat și am vândut peste 150 de telefoane prin platformele de de internet(Instagram, Facebook,Olx și magazin online Smart Shop24 accesori telefoane) clienți foate mulțumiți. Avem un exemplu de suces pe piața din Româniea flip.ro care a obținut o finațare de 6,5 milioane de euro de la eMAG. Republica Moldova are nevoie de o schimbare în domeniul dat ,,Revoluția telefoanelor Second-Hand,, usor, sigur și transparent. Mulțumesc mult!

Răspunde
 

Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase