Prima   -  Oportunități de finanțare - Apel de propuneri de proiecte în cadrul Know-how Exchange Programme, lansat de Inițiativa Central Europeană

Apel de propuneri de proiecte în cadrul Know-how Exchange Programme, lansat de Inițiativa Central Europeană

13.10.2020   1543 Accesări  

Inițiativa Central-Europeană (ICE) anunță despre lansarea apelului pentru co-finanțarea proiectelor în cadrul Know-how Exchange Programme pentru anul 2020. 

Prin intermediul acestui program, ICE continuă să sprijine schimbul bunelor practici și transferul de experiență între instituțiile publice și private ale statelor membre ICE (de la state membre ale UE către state non-UE). Un accent deosebit se pune pe domeniile în care instituţiile din ţările donatoare de know-how ale ICE au o experienţă îndelungată şi statele beneficiare au mare nevoie de asistenţă.

Oportunităţi de finanţare

Programul este deschis organismelor din sectorul public şi privat, organizaţii internaţionale şi non-guvernamentale (ONG-uri) care operează în interes public şi sunt înmatriculate într-un stat ICE membru UE.

Proiectele susţinute în cadrul EBC trebuie să conţină un fundal economic care să acopere tranziţia economică sau consolidarea instituţiilor şi trebuie să fie efectuate utilizând combinaţii de instrumente de transfer de know-how (de exemplu, vizite de studiu, detaşarea de personal, evaluări inter pares, pregătirea de manuale, etc.), care garantează transferul eficient de cunoştinţe.

În acest sens, propunerile de proiecte pot include: instruiri de personal, ateliere de lucru, vizite de studiu, misiuni de evaluare, asistență pentru elaborarea documentelor strategice, transfer de tehnologii, asistență tehnică etc. 

Totodată, menționăm că granturile acordate în cadrul prezentului apel nu vor depăși 50% din costul total al proiectului, iar suma maximă alocată unui proiect nu va fi mai mare de 40.000 Euro. 

Transmitem anexat documentele necesare despre condițiile de participare la program, care pot fi accesate inclusiv la următorul link:https://application.cei.int/application/kep-2020/.

Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase
Arrow Prev

   

  

Arrow Next