Prima   -  Oportunități de finanțare - Un nou apel de recepționare a cererilor de solicitare a subvențiilor în avans pentru dezvoltarea rurală

Un nou apel de recepționare a cererilor de solicitare a subvențiilor în avans pentru dezvoltarea rurală

01.06.2020   1413 Accesări   2 Comentarii AIPA

Agenția de Intervenție şi Plăți pentru Agricultură (AIPA) informează că în perioada 01.06.2020 - 22.08.2020 va derula cel de-al doilea apel de recepționare a cererilor de solicitare a subvenției în avans aferent îmbunătățirea nivelului de trai şi de muncă în mediul rural, pentru Măsura 3, ce vizează diversificarea economiei rurale prin activități non-agricole.

În condițiile Regulamentului (HG 476/2019), eligibili pentru obținerea subvențiilor în avans sunt persoanele juridice sau fizice înregistrate în localitățile rurale care își creează sau dezvoltă activități non agricole.

Măsură 3. Diversificarea economiei rurale prin activități non-agricole, cuprinde următoarele tipuri de investiții:

  • proiecte privind diversificarea economiei rurale, prin înființarea și renovarea atelierelor de întreținere a tehnicii și echipamentelor, ateliere de cizmărie;
  • proiecte privind înființarea centrelor de instruire și formare pentru însușirea profesiilor;
  • proiecte privind înființarea taberelor de odihnă pentru copii;
  • proiecte privind construcția/modernizarea/dotarea sălilor de cinema, posturilor locale de televiziune și radio;
  • proiecte privind construcția/reconstrucția și utilarea punctelor de comercializare directă doar a produselor alimentare și nealimentare de fabricare proprie/locală;
  • proiecte privind păstrarea, dezvoltarea și diversificarea activităților de artizanat şi meșteșuguri tradiționale;
  • proiecte privind dezvoltarea și promovarea serviciilor și activităților de turism rural.

Pentru măsura 3, valoarea subvenției acordate  va constitui 50% din valoarea investiției eligibile, dar nu va depăși suma de 1 000 000 lei. Solicitanți de subvenții în cadrul acestei măsuri vor fi atât persoane juridice precum și fizice, înregistrate în conformitate cu legislația națională și care creează sau dezvoltă activități non-agricole.

Printre condițiile de bază pot fi enumerate următoarele:

  • implementarea proiectului într-o localitate rurală;
  • au la bază un deviz de cheltuieli ale lucrărilor și/sau serviciilor prevăzute;
  • implementarea proiectului nu va depăși 24 luni.

Documentele privind depunerea și obținerea subvențiilor pentru îmbunătățirea nivelului de trai şi de muncă în mediul rural, le găsiți aici.

Examinarea cererilor de acordare a subvențiilor se va realiza de către AIPA conform procedurilor stipulate în Regulament.

Evaluarea și selecția finală a proiectelor investiționale, care au îndeplinit criteriile de eligibilitate va fi realizat de către Comisia de evaluare și selecție.

Serviciul Relații Externe și Comunicare
022-220-386

Comentarii (2) Adaugă comentariu

Adrian Cebotari / 08.06.2021 15:39
Buna ziua ma interesiaza cum pot sa aplic la un inprumut la o afacere Vaci de carne.Va multumesc

Răspunde
 

Popovschi Ciprian / 29.06.2020 00:46
Salut , mă numesc Popovschi Ciprian , am 20 de ani , am studii medii , am învățat de'' Electrician electronist auto,, . Locuiesc in Republica Moldova . La moment muncesc in domeniul construcției , din cauză că în orașul care locuiesc sunt doar două auto service dotate cu echipament pentru un auto electrician , dar ele nu au nevoie de muncitori . Am încercat să muncesc puțin mai departe de casă , dar este prea costisitor . Îmi plac foarte mult să repar mașini . Banii pe care îi cîștiga la moment abea îmi ajung să mă întrețin . Eu am o singură dorință , să îmi deschid propria afacere , un mic Auto Service . Dar nu pot strînge suma de care am nevoie . De aceia mă adresez la voi cu un mic ajutor sau sprijin ,dacă mă puteți ajuta cu ceva contactațimă , vii fi recunoscător chiar și de un fat bun , Mulțumesc pentru atenție ... Ciprian.

Răspunde
 

Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase
Arrow Prev

     

  

Arrow Next