Prima   -  Oportunități de finanțare - Tinerii din R. Moldova vor putea obține granturi de până la 180 mii lei pentru dezvoltarea afacerilor

Tinerii din R. Moldova vor putea obține granturi de până la 180 mii lei pentru dezvoltarea afacerilor

09.01.2020   2174 accesări  

Tinerii din Republica Moldova, care vor să-și dezvolte o afacere, pot obține granturi de până la 180 de mii de lei din partea statului. Acestea vor fi oferite în cadrul primului apel de proiecte din cea de-a treia etapă a Programului „Start pentru tineri”, care a fost lansat vineri, 3 ianuarie a.c., de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), transmite MOLDPRES.

Dosarele pot fi depuse până la 3 februarie 2020. La concurs pot participa tinerii cu vârsta cuprinsă între 18-35 de ani, care au absolvit etapa a II-a a Programului și care au fondat și conduc o întreprindere nou-înregistrată.

Finanțarea nerambursabilă oferită câștigătorilor constituie 80% din suma proiectului investițional, dar nu mai mult de 180 mii lei per beneficiar. Totodată, întreprinderea beneficiară va trebui să vină cu o contribuție financiară proprie de minimum 20% din suma proiectului investițional.

Programul „Start pentru tineri” a fost lansat la începutul anului trecut.

Detalii se găsesc pe site-ul ODIMM.