Prima   -  Anunțuri & invitații   -  Invitații - Dezbatere la Bălți în cadrul proiectului „Regiunile Moldovei merită un viitor european”

Dezbatere la Bălți în cadrul proiectului „Regiunile Moldovei merită un viitor european”

14.04.2016   1782 accesări  

O dezbatere publică despre integrarea sistemului educațional din Republica Moldova în spațiul european va avea loc vineri, 15 aprilie, între orele 09:40  11.00, în incinta Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB), corpul 5, aula 555, etajul 3.

Dezbaterea se va desfășura în cadrul proiectului „Regiunile Moldovei merită un viitor european”, implementat de Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul” în colaborare cu Asociația pentru Politică Externă din Slovacia și cu susținerea financiară a Ministerului Afacerilor Externe al Slovaciei. Proiectul își propune să susţină procesul de promovare a valorilor europene în Republica Moldova.

Dezbaterea publică de la Bălți va fi organizată în colaborare cu Agenția de Dezvoltare Regională Nord.

În calitate de experți, la eveniment vor participa Cornel Ciurea de la IDIS „Viitorul”; Alexander Duleba, directorul Asociației pentru Politică Externă a Slovaciei; conf. univ., dr. Igor Cojocaru de la USARB. La dezbatere au fost invitați să participe studenți și profesori de la USARB.

Amintim că prima dezbatere organizată la Bălți în cadrul proiectului „Regiunile Moldovei merită un viitor european” a avut loc la începutul lunii octombrie 2015, în contextul celei de-a treia ediții a Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord. Atunci, participanții la dezbaterea publică au discutat despre contribuția autorităților publice locale și a organizațiilor neguvernamentale din nordul Republicii Moldova la implementarea politicii de dezvoltare regională.

În a doua parte a zilei de vineri, 15 aprilie, o dezbatere despre beneficiile integrării europene a Republicii Moldova, la nivelul dezvoltării locale și regionale, organizată în cadrul proiectului menționat, va avea loc și la Dondușeni.