Prima Prima Contact Contact Harta Harta
  Abonare RSS
Invitații / Agenția de Dezvoltare Regională Nord
Abonare      Dezabonare
Prima / Informații utile / Invitații / Invitație pentru jurnaliști la conferinţa de presă privind desfăşurarea, în raionul Florești, a campaniei de sensibilizare și informare cu genericul „Pentru sănătate și un mediu mai curat, colectează deșeurile separat”
Invitație pentru jurnaliști la conferinţa de presă privind desfăşurarea, în raionul Florești, a campaniei de sensibilizare și informare cu genericul „Pentru sănătate și un mediu mai curat, colectează deșeurile separat”
Tipar
06.11.2014   ADR Nord  Accesari: 413 

Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) organizează, în parteneriat cu Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), o conferință de presă în contextul desfășurării campaniei de sensibilizare și informare cu genericul „Pentru sănătate și un mediu mai curat, colectează deșeurile separat”.

Conferința de presă va avea loc în ziua de luni, 10 noiembrie a.c., începând cu ora 14.00, în sala de ședințe a Consiliului raional Florești.

Campania de sensibilizare are loc în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea serviciilor de gestionare a deşeurilor solide în raionul Florești”, realizat de ADR Nord și finanțat de Guvernul Germaniei prin intermediul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”, gestionat de GIZ.

În cadrul conferinței de presă, va fi lansată societatea pe acțiuni „Servicii Salubrizare Florești”.

DESPRE PROIECT

Din 2014, pe teritoriul raionului Florești, parte a Regiunii de Dezvoltare Nord, proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de gestionare a deșeurilor solide în raioanele Șoldănești, Rezina și Florești” este monitorizat de ADR Nord, cu suportul consultanților GIZ din cadrul ADR Nord. Anterior, în raza raionului Florești, proiectul a fost realizat de ADR Centru.

Cu un buget total de 40 de milioane de lei, din sursele Guvernului Germaniei, proiectul este unul interregional, implementarea cu succes a căruia va duce la dezvoltarea localităților vizate și la reducerea numărului de îmbolnăviri în rândul populației.

Până acum, în raionul Florești, au fost costruite 215 platforme de depozitare a deșeurilor și a fost procurat echipament tehnic. Totodată, urmează a fi construite un depozit sanitar la Șoldănești, 2 centre de reciclare la Șoldănești și Florești, 2 stații de transfer la Cotiujenii Mari, raionul Șoldănești, și Florești.

Inițial, după implementarea proiectului, circa 39 de mii de locuitori din raionul Florești vor beneficia de un sistem comun de management al deșeurilor solide.

În prezent, proiectul a fost divizat în două proiecte, după cum urmează: (1) „Îmbunătăţirea serviciilor de gestionare a deşeurilor solide în raionul Florești” (ADR Nord) și (2) „Îmbunătăţirea serviciilor de gestionare a deşeurilor solide în raioanele Șoldănești și Rezina” (ADR Centru).


Plaseaza articolul in:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
Comentarii (0) Adauga comentariu
Nume:
Comentariu:
Prima / Informații utile / Invitații / Invitație pentru jurnaliști la conferinţa de presă privind desfăşurarea, în raionul Florești, a campaniei de sensibilizare și informare cu genericul „Pentru sănătate și un mediu mai curat, colectează deșeurile separat”
Actualizat: 15.12.2017
Vizitatori: 518117
Agenția de Dezvoltare Regională Nord Prima adrnord@gmail.com Contact Harta
Creat de Brand.md
Tel./Fax (+373) 231 61980
Email: adrnord@gmail.com

Copyright © 2017 Agenția de Dezvoltare Regională Nord
Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Guvernul Republicii Moldova
Toate drepturile rezervate / Confidențialitate / Informație despre site
Sus