Prima   -  Anunțuri & invitații   -  Anunțuri - Masă rotundă: „Competitivitatea strategică a capitalului uman în condițiile dezvoltării regionale”

Masă rotundă: „Competitivitatea strategică a capitalului uman în condițiile dezvoltării regionale”

28.11.2012   1791 accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională Nord și Universitatea de Stat „Alecu Russo” vor organiza vineri, 30 noiembrie, ora 15.00, în blocul de studii nr. 5, aula 531, masa rotundă cu genericul „Competitivitatea strategică a capitalului uman în condițiile dezvoltării regionale”, în contextul implementării proiectului comun „Managementul competitivității strategice a capitalului uman pe piața muncii din Republica Moldova în condițiile dezvoltării regionale”, parte a programului de stat „Dezvoltarea competitivității și creșterea economică durabilă în contextul economiei bazate pe cunoaștere, globalizare și integrare regională și europenă", coordonat de către rectorul Academiei de Studii Economice a Moldovei, Grigore Belostecinic.

În cadrul mesei rotunde, dr. conf. Irina Movilă, director de proiect, va prezenta conceptul cercetării în cadrul proiectului. O analiză a indicatorilor social-economici ai Regiunii de Dezvoltare Nord va prezenta Inga Cojocaru, șef Secție planificare strategică și programare, ADR Nord, iar dr. conf. Igor Cojocaru, cercetător științific superior, va prezenta rezultatele cercetării sociologice în privința competitivității capitalului uman în Regiunea de Dezvoltare Nord. Despre perspectivele de dezvoltare a capitalului uman în Regiunea de Dezvoltare Nord va vorbi directorul ADR Nord, Ion Bodrug.

Proiectul „Managementul competitivității strategice a capitalului uman pe piața muncii din Republica Moldova în condițiile dezvoltării regionale”, cu un buget de 100 de mii de lei, este finanțat de Academia de Științe a Moldovei. Durata de implementare a acestuia este de 2 ani și va fi implementat de Universitatea de Stat „Alecu Russo” în colaborare cu ADR Nord. Proiectul a fost lansat în data de 5 mai 2012.

Colaborarea ADR Nord cu Universitatea de „Alecu Russo” se înscrie în prevederile din memorandumul pe care cele două instituții l-au încheiat acum un an.