Prima   -  Galerie multimedia   -  Materiale video - Spoturi #RedescoperăMoldova

Spoturi #RedescoperăMoldova

20.07.2021   4961 accesări  

Casa rurală „Albinuța”

Redescoperă apiterapia și doi oameni minunați la casa rurală „Albinuța” din Chișcăreni, Sângerei. Aici este propusă o nouă experiență pentru Republica Moldova – apiterapia. Turiștii care vizitează pensiunea lui Iurie sunt invitați să tragă un pui de somn pe un pat situat deasupra stupilor, pentru a-și vindeca și energiza corpul și sufletul.


 

Casa rurală „La Bunica”

Redescoperă trei generații de gospodine care au o grijă deosebită față de fiecare turist care trece pragul casei rurale „La Bunica” din Chișcăreni, Sângerei. Casa rurală oferă mai multe locuri de cazare. În preajmă este un lac pe malul căruia oaspeții pot să-și pregătească de mâncare. Aici puteți gusta cele mai delicioase produse la cuptor, inclusiv „babă neagră” cu ceaiuri din plante medicinale.


 

Pensiunea „Casa Rustică”

Redescoperă pensiunea „Casa Rustică” și peisajele pitorești din Chișcăreni, Sângerei. Pensiunea oferă mai multe locuri de cazare, bucate tradiționale și întruchipează în sine modelul așezărilor românești de la începutul secolului al XX-lea.


 

Magazinul apicol „ApiUnik”

Redescoperă o minunată prisacă și magazinul apicol „ApiUnik” din orașul Drochia, unde se găsesc produse apicole alese. De prisacă se ocupă o tânără familie, care a început să construiască un complex turistic apicol  o zonă turistică pentru odihnă, pentru meditație și pentru tot ce este legat de apicultură.


 

Pensiunea turistică „Casa Mierii”

Redescoperă frumoasa pensiune turistică „Casa Mierii” din Țaul, Dondușeni. Pensiunea este situată în preajma Parcului Țaul, monument de arhitectură peisagistică și cel mai mare parc din Republica Moldova. Pe lângă produsele apicole de excepție, aici vă puteți bucura de bucate tradiționale (plăcinte, sarmale, babă neagră, babă albă), dar și de mult aer curat și peisaje pitorești. Pensiunea oferă peste 20 de locuri de cazare și servicii de apiterapie (somnul pe albine, masaj cu miere etc.).


 

Rezervații peisagistice și muzee din nordul Moldovei

Redescoperă rezervațiile peisagistice Fetești și „La Castel”, unele dintre cele mai pitorești destinații turistice din Regiunea Nord. De asemenea, o atenție aparte merită și muzeele din regiune. Casa-muzeu „Grigore Vieru” și casa-muzeu „Constantin Stamati” sunt veritabile simboluri ale literaturii române. „Locurile frumoase ale Republicii Moldova dintotdeauna sunt fabuloase prin faptul că, ori de câte ori revii la ele, te încarci cu energie pozitivă”, spune unul dintre participanții la expediția Redescoperă Moldova.


 

Păstrăvăria din Naslavcea

Redescoperă unica păstrăvărie din Republica Moldova. Se află la extremitatea de nord a țării, la pensiunea „MD Village” din satul Naslavcea, raionul Ocnița. Păstrăvăria, un loc perfect pentru odihnă, propune locuri de cazare în hotel și corturi. Aici puteți savura păstrăv la grătar și salate din păstrăv. 


 

Mănăstirile Călărășeuca și Zăbriceni; Lumânarea Recunoștinței

Redescoperă Mănăstirea Călărășeuca, ctitorită în secolul al XVIII-lea. Lăcașul de cult se află în raionul Ocnița, pe malul Nistrului. „Mănăstirea Călărășeuca este un loc de suflet, la care am revenit de fiecare dată cu mare drag", spune o participantă la expediția Redescoperă Moldova. Cucerește Lumânarea Recunoștinței, un monument-simbol al orașului Soroca, care impresionează atât prin măreția, cât și prin panoramele pitorești din lunca Nistrului. Redescoperă Mănăstirea Zăbriceni, amplasată la o margine de pădure, într-un loc pitoresc. Este unica mănăstire din raionul Edineț și singura mănăstire de călugări din nordul Moldovei. A fost înființată în anul 1999. Mănăstirea este cunoscută pentru renumitele sale ceaiuri, certificate ecologic. 


 

Zimbrăria din Pădurea Domnească

Rezervația Naturală „Pădurea Domnească” este amplasată în lunca râului Prut și este unică prin biodeversitatea ei, tipurile de soluri și vegetație, relief. Scopul ei principal este păstrarea celor mai reprezentative păduri de luncă și conservarea unor specii și comunități de plante și animale rare, restabilirea biodeversității celor mai caracteristice fitocenoze. Este cea mai bătrână pădure din ținut și una dintre cele mai vechi păduri de luncă din Europa.


 

Movila Măgura

Movila Măgura este un loc enigmatic, plin de legende. Aflat la intersecția raioanelor Ungheni, Fălești și Sângerei, această movilă oferă o priveliște în jur pe distanțe de zeci de kilometri. Anual, aici se desfășoară un festival, scopul principal al căruia este promovarea atracțiilor strămoșești. 


 

Conacul familiei Ohanowicz din Mîndîc

Conacul familiei Ohanowicz din Mîndîc, raionul Drochia, a fost ridicat la începutul anii '90 ai secolului al XIX-lea. Este cunoscut și ca Vila Mîndîc, fiind situat la o distanță de 4 km de satul omonim (fostul Livădeni) și 7 km de satul Cotova. Construcția este înconjurată de un parc cu o suprafață de 16 ha  parcul din satul Mîndîc , format dintr-o combinație între speciile forestiere și cele fructifere. Includea trei lacuri, o moară de apă, alei, terase, o baie și alte anexe gospodărești, un beci cu trei camere, o mansardă și cinci intrări în conac, precum și cavoul familiei Ohanowicz. 


 

Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți

Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți a fost fondat la 16 mai 1957, mai întâi ca trupă a RSSM pe lângă teatrul rus care activa în Bălți din anul 1947. Vechea clădire a Teatrului Muzical Dramatic „Vasile Alecsandri” a fost inaugurată în anul 1934 și se numea Teatrul „Scala”  denumirea era imprimată și pe mozaicul din foaierul mic. Avea 659 de locuri și balcon, cu o acustică foarte bună a sălii de spectacole. Deși era și o mică trupă de actori bălțeni, localul era destinat, cu preponderență, trupelor sosite în turneu. Astfel, aici au evoluat „Ateneul popular” din Iași, condus de Vasile Popovici, Teatrul „Cărăbuș" al lui Constantin Tănase și faimoasa „Alahamdra”  ambele din București. Pe scena Teatrului „Scala” au evoluat Maria Filotti, George Enescu, Maria Tănase, Gică Petrescu și alții. 


 

Agropensiunea turistică „Popas Regal”

Agropensiunea turistică „Popas Regal” din satul Cubani (Cobani), raionul Glodeni, te întâmpină cu cele mai frumoase priveliști și bucate alese. Este amplasată într-un cadru pe deplin natural și îmbină stilul tradițional specific locului plin de motive tradiționale: terasă, decor ambiental rustic, cu facilități complete și moderne de cazare. Aici găsești piscină, saună, grătar și o gazdă primitoare. Proprietara Olga Cogâlniceanu este o atletă cu renume în lumea sportului din Republica Moldova. A fost campioană la suliță în cadrul mai multor competiții sportive naționale și europene.


 

S.A. „Barza Albă” din Bălți

Istoria frumoasă a companiei S.A. „Barza Albă” își are începuturile în anul 1944. Compania dispune de un potențial de producere performant și un portofoliu reprezentativ de divinuri înnobilate la butoi de la 3 până la 50 ani. Compania colaborează cu cei mai buni distribuitori, iar piața de desfacere se extinde din Australia până în SUA, incluzând așa țări ca România, Israel, China, Țările Baltice, Cehia, Germania și întreg teritoriul CSI.


 

Regiunea Nord are cea mai mare concentrație a monumentelor naturale și istorice din R. Moldova

Regiunea Nord are cea mai mare concentrație a monumentelor naturale și istorice din Republica Moldova. Un tezaur și mai mare este compus din oamenii care dezvoltă localitățile din nord, în special prin domeniul turismului.


 

Spoturi elaborate în cadrul proiectului „Agricultura ecologică ca promotor pentru dezvoltarea destinației turismului prin brandingul produselor locale”, finanțat prin intermediul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) Moldova, cu sprijinul financiar al Ministerului Afacerilor Externe și Europene al Republicii Slovace, și implementat de ADR Nord și compania slovacă Pro4CE, specializată în oferirea de consultanță în domeniile agricultură ecologică, turism și investiții în Europa centrală, în parteneriat cu Agenția de Investiții din Republica Moldova și Asociația „ECO-Partener”.

Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase