Prima   -  Galerie multimedia   -  Materiale video - Radio Moldova: Programul național de dezvoltare a orașelor-poli de creștere în RM pentru anii 2021-2027

Radio Moldova: Programul național de dezvoltare a orașelor-poli de creștere în RM pentru anii 2021-2027

16.04.2021   967 accesări  

Emisiunea „Spațiul Public" de la Radio Moldova. Discuții pe marginea Programului național de dezvoltare a orașelor-poli de creștere în Republica Moldova pentru anii 2021-2027. În studioul Radio Moldova a fost Igor Malai, șeful Direcției politici de dezvoltare regională în cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Prin telefon, la dialog a participat directorul ADR Nord, Maria Prisacari.

Programul național de dezvoltare a orașelor-poli de creștere în Republica Moldova pentru ani 2021-2027 are drept scop dezvoltarea socio-economică a șase municipii - centre regionale din Republica Moldova, printre care și municipiile Soroca și Edineț, în vederea transformării acestora în poli de creștere, capabili să susțină extinderea dezvoltării în zonele rurale proxime și să asigure ocuparea forței de muncă, astfel încât rețeaua de orașe-poli de creștere regională să devină atractivă pentru locuitori, antreprenori și vizitatori.

Obiectivele specifice al Programului urmăresc îmbunătățirea mobilității și a calității infrastructurii de acces cu zonele adiacente; dezvoltarea și echiparea infrastructurilor și serviciilor de suport economic pentru a stimula competitivitatea; revitalizarea urbană și dezvoltarea infrastructurii spațiilor publice; modernizarea infrastructurii tehnico-edilitare și a rețelelor de utilități publice.

Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase