Prima   -  Galerie multimedia   -  Materiale video - Oraşul Costeşti a fost conectat la apeduct şi canalizare

Oraşul Costeşti a fost conectat la apeduct şi canalizare

24.06.2018   1921 accesări   Canal 2

Locuitorii din mai multe raioane din nordul ţării vor beneficia de proiecte implementate de Agenția de Dezvoltare Regională Nord. Astfel, de apeduct și o rețea de canalizare vor avea parte locuitorii din Duruitoarea Veche şi Costești din raionul Râșcani. Iar în Parcul Industrial Edineţ au fost finalizate lucrările de construcție a unui bloc administrativ. Valoarea totală a proiectelor se cifrează la 12,3 milioane de lei, bani alocați de Fondul Național pentru Dezvoltare Regională.

Locuitorii din Duruitoarea Veche și orașul Costești din raionul Râșcani spun că, după ce gospodăriile lor au fost branşate la apeduct şi sistemul de canalizare, condiţiile de trai s-au îmbunătățit simțitor.
„Suntem foarte mulțumiți, apa avem permanent, apa e de calitate și foarte mulțumiți suntem.

Apeductul, rețeaua de canalizare și stația de epurare din Costești au costat 20 de milioane de lei.

„Conform proiectului, a fost montat sistemul de canalizare și apeductul în satul Duruitoarea Veche, absolut totul nou. Parțial au fost înlocuite rețele de apeduct și canalizare din perioada sovietică a orașului Costești", a spus director „Apă-Canal", Costești, Igor Baranevschii.

În a doua etapă a proiectului, la apeduct urmează a fi conectate alte 28 de localități din raionul Râșcani. De sprijin financiar a beneficiat şi Parcul Industrial Edineț, unde își desfășoară activitatea cinci agenți economici cu 500 de angajaţi.

„Am ales spații economice anume aici, pentru că ne oferă posibilitate să ne lărgim pe măsura ce crește și compania. Avem spațiu destul de modern", a spus rezident al Parcului Industrial Edineț, Vadim Roşca.

În afară de blocul administrativ, cu o suprafață totală de 800 de metri pătrați, aici au fost construite mai multe rețele inginerești, o stație de pompare și a fost amenajată o parcare.
„Nemijlocit încercăm să formăm, facem forum economici, unde să vin oameni, să vadă, să convingă aici pe La fostul forum economic am avut din Italia, România, Ucraina, Letonia", a spus primarul oraşului Edineț, Constantin Cojocaru.

De asemenea, cu 10 milioane de lei, acordate de ADR Nord, a fost renovat şi Centrul de Sănătate Publică „Anatolie Manziuc" din orașul Drochia. Acesta nu a mai fost reparat capital din anul 1984.

„A fost schimbat acoperișul, practic, tot acoperișul, schimbate ferestrele, ușile din exterior, fațada termoizolată. Au mai rămas lucrările de renovare mai avem încă câțiva pereți, și să finisează proiectul în luna august 2018", a spus manager CSP, Drochia, Emilia Lopatenco.

De serviciile Centrului renovat vor beneficia aproximativ 80 de mii de locuitori. 

Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase