Prima   -  Noutăți - Ședința de constituire a Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord a avut loc la Bălți

Ședința de constituire a Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord a avut loc la Bălți

13.09.2011   5832 accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) a organizat ședința de constituire a Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord (CRD Nord). Prima ședință a noii componențe a CRD Nord a avut loc marți, 13 septembrie a.c., în sala de ședințe a Î.S. „Registru”.

La ședința de constituire a CRD Nord au participat ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Marcel Răducan; membrii CRD Nord; specialiști din cadrul ADR Nord.

„Doresc ca peste 4 ani să constatăm că am lucrat bine, productiv, iar Regiunea de Dezvoltare Nord (RDN) a ajuns pe locul întîi. În pofida problemelor, avem și rezultate. Avem rezultate practic în toate raioanele care fac parte din RDN”, a spus, în discursul său, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Marcel Răducan.

Directorul ADR Nord, Ion Bodrug, s-a referit la importanța conlucrării în cadrul CRD Nord, iar din noua componență a acestei structuri, potrivit directorului ADR Nord, fac parte oameni care vor contribui la dezvoltarea RDN. „Sînt pe deplin responsabil să vă asigur că ne dorim o conlucrare foarte intensă cu Administrația Publică Locală, societatea civilă și oamenii de afaceri din regiune. Sînt ferm convins că împreună vom deveni prima regiune de dezvoltare din țară”, a declarat Ion Bodrug.

În cadrul primei ședințe, noua componență a CRD Nord și-a votat, cu unanimitate de voturi, președintele și vicepreședintele. Președintele raionului Rîșcani, Ion Parea, este noul președinte al CRD Nord; vicepreședintele CRD Nord a fost ales președintele raionului Glodeni, Valeriu Țarigradschi, iar în calitate de secretar - directorul ADR Nord, Ion Bodrug. În calitate de reprezentant al CDR Nord la Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR) a fost ales directorul S.R.L „Roșiori-Lux” din Sîngerei, Nicolae Moraru.

Tot în cadrul ședinței de constituire a CRD Nord a fost votată componența Biroului executiv al CRD Nord, din care fac parte toți cei 11 președinți de raioane, primarul de Bălți, primarul de Petreni, raionul Drochia, directorul Contact-Bălți și directorul S.R.L. „Roșiori-Lux”. Către finalul ședinței, membrii CRD Nord au fost informați despre activitatea ADR Nord.

Despre CRD Nord. CRD Nord este structura regională deliberativă, fără personalitate juridică, constituită în vederea elaborării, coordonării și monitorizării politicii de dezvoltare regională la nivelul Regiunii de Dezvoltare Nord (RDN), formate din municipiul Bălți și raioanele Briceni, Dondușeni, Drochia, Edineț, Fălești, Florești, Glodeni, Ocnița, Rîșcani, Sîngerei și Soroca.

Consiliul Regional are 48 de membri, fiind alcătuit din președinții raioanelor componente, primarul municipiului Bălți și cîte un reprezentant al asociațiilor de primari, societății civile și sectorului privat din fiecare raion și municipiu al RDN.

Membrii Consiliului Regional își exercită atribuțiile cu titlu gratuit. Pentru a vizualiza lista noii componențe a membrilor CRD Nord, CLICK AICI.