Prima   -  Noutăți - Ziua Europei în Regiunea de Dezvoltare Nord

Ziua Europei în Regiunea de Dezvoltare Nord

14.05.2011   4403 accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) a participat, în a doua jumătate a zilei de sîmbătă, 14 mai 2011, la evenimentele de sărbătorire a Zilei Europei, organizate în Piața Vasile Alecsandri din municipiul Bălți. Cu această ocazie, directorul ADR Nord, Ion Bodrug, a vizitat împreună cu președintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, și șeful Delegației UE în R. Moldova, Dirk Schuebel, Orășelul European, unde reprezentanți ai zece state europene au instalat șapte corturi și au prezentat 15 proiecte comunitare. De asemenea, cu această ocazie au fost organizate școli de limbi europene, unde vizitatorii au avut ocazia să învețe cuvinte și fraze în mai multe limbi europene.

Prezent la ceremonia oficială de deschidere a evenimentului, președintele interimar al RM, Marian Lupu, a vorbit despre importanța Zilei Europei pentru Republica Moldova. „Ziua de 9 mai este o zi de mare sărbătoare, o sărbătoare dublă. În acea zi sărbătorim Ziua Victoriei și tot în acea zi - o sărbătoare nu mai puțin importantă - Ziua Europei. Astăzi am ținut neapărat să fim împreună cu Excelențele Sale, dl Dirk Schuebel, șeful Delegației Comisiei Europene la Chișinău, cu doamnele și domnii ambasadori ai statelor membre ale Uniunii Europene, ca să celebrăm această zi, marcată și aici, la Bălți, în capitala de nord a Republicii Moldova”, a spus președintele Marian Lupu.

La rîndul său, șeful Delegației UE în R. Moldova a apreciat pozitiv evenimentele dedicate Zilei Europei și a apreciat că, în timp, R. Moldova se va regăsi în Uniunea Europeană. Dirk Schuebel a mai spus că sărbătorirea Zilei Europei - la Bălți și la Chișinău - are menirea de a-i apropia pe cetățenii Republicii Moldova de valorile Uniunii Europene.

Ziua Europei a fost consemnată la nivel oficial pentru prima dată în municipiul Bălți.