Prima   -  Noutăți - A demarat implementarea proiectului de la Fălești

A demarat implementarea proiectului de la Fălești

27.01.2011   3215 accesări  

Astăzi, 27 ianuarie 2011, s-a încheiat acordul de parteneriat prin care a fost creat suportul necesar pentru implementarea eficientă a proiectului „Alimentarea orașului Fălești cu apă din rîul Prut”.

Acordul a fost semnat de către Ion Bodrug, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord și Nina Botezatu, președintele raionului Fălești, și Pavel Ivanciuc, primarul or. Fălești.

Informație despre proiect:

Proiectul a fost inclus în Documentul unic de program pentru anii 2010-2012, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr.772 din 26.08.2010, și este implementat de ADR Nord conform Deciziei CNCDR nr. 08/10 din 20 septembrie 2010 în coordonare cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) din resursele Fondului Național de Dezvoltare Regională (FNDR).

Finanțarea totală nerambursabilă a Proiectului din FNDR este de 11 298 630, 00 lei, mijloace care sunt destinate în exclusivitate pentru acoperirea cheltuielilor la lucrările de construcții-montaj a stației de tratare a apei.

Acest proiect se încadrează în strategiile și programele Guvernului în domeniul dezvoltării regionale și contribuie la folosirea rațională a resurselor de apă potabilă, protecția mediului, bunăstarea și sănătatea populației.

Ion Bodrug a menționat că acest proiect va duce la consolidarea cooperării regionale în scopul asigurării cu apă potabilă și canalizare a populației din raionul Fălești și oportunități create pentru  localitățile din raioanele Ungheni și Glodeni de gestionare durabilă a resurselor acvatice în context regional.