Prima   -  Noutăți - Memorandum de colaborare între ADR Nord și ADR din Letonia

Memorandum de colaborare între ADR Nord și ADR din Letonia

19.11.2010   2523 accesări  

În urma vizitei de studiu în Republica Letonia din 12 mai 2010, care a fost un prim pas de comun acord pentru o colaborare pe viitor, Agenția de Dezvoltare Regională Nord a semnat un Memorandum de Colaborare cu Agenția de Dezvoltare Regională din Republica Letonia în luna noiembrie 2010.

Directorul ADR Nord, Ion Bodrug, a menționat că această colaborare va duce la stabilirea unei relații durabile și dezvoltarea unei cooperări bilaterale în aria regiunii de dezvoltare.

Semnarea memorandumului are drept scop promovarea și sprijinirea dezvoltării relațiilor și consolidarea cooperării între Moldova și Letonia la nivel regional. Cooperarea va include schimbul de experiența în aria regiunii de dezvoltare în scopul dezvoltării capacitaților tehnice pentru dezvoltarea și managementul proiectelor care urmează să fie finanțate prin instrumentele structurale, prin mijloace de implementare a programelor de traininguri la nivel local și regional, obținerea și utilizarea fondurilor în cadrul programelor de sprijin ale Uniunii Europene și schimb de experiență cu privire la principalele proiecte implementate în aria regiunii de dezvoltare.