Prima   -  Noutăți - ADR Nord a semnat un acord de colaborare cu ZEL „Bălți”

ADR Nord a semnat un acord de colaborare cu ZEL „Bălți”

11.11.2010   2587 accesări  

La 11 noiembrie 2010 a fost semnat un acord de colaborare pentru inițierea și implementarea acțiunilor comune în domeniul dezvoltării economice regionale între Agenția de Dezvoltare Regională Nord și Zona Economică Liberă (ZEL) „Bălți”.

Semnarea acordului de colaborare cu ZEL „Bălți” va duce la asigurarea unei dezvoltări social-economice echilibrate în raport cu alte regiuni ale țării, reducerea dezechilibrului nivelului de dezvoltare social-economică în interiorul regiunii, consolidarea oportunităților financiare, instituționale și umane pentru dezvoltarea social-economică a Regiunii Nord.

Acest acord are menirea de a consolida un parteneriat eficient în vederea inițierii și implementării ulterioare a acțiunilor comune orientate spre dezvoltarea economiei în nordul țării.

Directorul ADR Nord, Ion Bodrug, și administratorul principal al ZEL „Bălți”, Marin Ciobanu, au reconfirmat disponibilitatea de a elabora în baza acordului semnat un plan comun de acțiuni privind schimbul informațional reciproc, identificarea oportunităților de regionalizare a activităților economice din cadrul ZEL și menținerea unui dialog eficient între ambii parteneri.