Prima   -  Noutăți - Memorandum de colaborare între ADR Nord și Centrul Regional CONTACT-Bălți

Memorandum de colaborare între ADR Nord și Centrul Regional CONTACT-Bălți

15.10.2010   2345 accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională Nord și Centrul Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale CONTACT-Bălți au încheiat pe 15 octombrie 2010 un memorandum de colaborare.

Semnarea memorandumului a fost planificată în cadrul ședinței comune între reprezentanții ADR Nord și Centrul Regional CONTACT-Bălți, realizată în luna august 2010. În cadrul întrunirii respective au fost trasate unele obiective de colaborare între cele două instituții, orientate spre impulsionarea procesului de dezvoltare regională prin crearea parteneriatelor APL-ONG și parteneriatelor public-private, identificarea și atragerea fondurilor externe la nivel regional, promovarea practicilor de succes și asigurarea unui schimb de experiență la nivel regional și național.

Memorandumul semnat stabilește cadrul de cooperare între cele două organizații pentru dezvoltarea reformelor regionale, include mecanisme de activitate comune pentru informarea amplă a populației din regiune, promovarea politicilor regionale, elaborarea proiectelor comune, accesarea și valorificarea fondurilor externe pentru implementarea proiectelor regionale de anvergură, promovarea valorilor și standardelor europene în societatea moldovenească.

Directorul ADR Nord, Ion Bodrug, și directorul executiv al Centrului Regional CONTACT-Bălți, Veronica Savin, au reconfirmat disponibilitatea de a elabora în baza memorandumului semnat un plan comun de acțiuni ce țin de un schimb informațional reciproc, promovarea campaniilor de sensibilizare și consolidarea parteneriatelor publice viabile.