Prima   -  Noutăți - Vizita reprezentanților ADR Nord la Ambasada Cehiei

Vizita reprezentanților ADR Nord la Ambasada Cehiei

06.10.2010   2348 accesări  

În data de 5 octombrie curent, directorul ADR Nord Ion Bodrug și consultantul superior DFDI Vlad Ghițu au avut o întrevedere cu ambasadorul Cehiei în Republica Moldova, E.S. Jaromir Kvapil, reprezentanții ministerului de externe al Republicii Cehe, Pavel Bobek și Martin Naprstek. În cadrul întrevederii au fost discutate oportunitățile de susținere financiară a Republicii Moldova de către Republica Cehă în perioada 2011-2017.

În calitate de priorități principale ale programului de suport financiar al Cehiei au fost menționate protecția mediului (asigurarea cu apă potabilă, crearea rețelelor de apa și canalizare, managementul deșeurilor solide), susținerea și îmbunătățirea managementul domeniului agricol și finanțarea domeniului social, în special în sfera migrației.

Ambasadorul Republicii Cehe a specificat că în Regiunile Centru și Sud ale Moldovei au fost deja implementate numeroase proiecte cu suportul Guvernului Cehiei, menționând că, din aceste considerente, Regiunea Nord va fi una prioritară pentru finanțarea oferită de Republica Cehă.

La rândul său, directorul ADR Nord, Ion Bodrug, i-a informat pe participanții la întrunire despre proiectele regionale depuse la nivel de regiune și rezultatele obținute de agenție, menționând îndeosebi rolul Zonei Economice Libere „Bălți” pentru dezvoltarea regiunii.

Participanii la întrunire s-au referit la importanța menținerii comunicării permanente între ADR Nord și Ambasada Cehiei în Republica Moldova în vederea atragerii fondurilor pentru implementarea proiectelor regionale.