Prima   -  Noutăți - Viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr a prezidat prima ședință a Consiliului Național

Viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr a prezidat prima ședință a Consiliului Național

22.02.2010   1375 Accesări  

Viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr a prezidat prima ședință a Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale
Viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr a prezidat, vineri 19 februarie, prima ședință a Consiliului național de Coordonare a Dezvoltării Regionale. Din componența nominală a consiliului fac parte Ministrul de Stat Victor Bodiu, ministrul Construcțiilor și Dezvoltării Regionale Marcel Răducan, ministrul Finanțelor Veaceslav Negruța, ministrul Mediului Gheorghe Åžalaru, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Cosarciuc Valeriu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor Åžalaru Anatol, precum și președinții consiliilor regionale din republică, reprezentanții sectorului privat din partea consiliilor regionale.
Scopul ședinței a fost discutarea de către membrii consiliului a proiectului Strategiei naționale de dezvoltare regională 2010-2012 (SNDR) spre înaintarea ulterioară către aprobare Guvernului.
În cadrul ședinței au fost dezbatute subiecte precum: cadrul legal și instituțional privind dezvoltarea regională; sursele de finanțare; importanța creării premiselor instituționale favorabile implementării cu succes a SNDR.
În acest context, a fost menționată structura de finanțare a SNDR, și anume: 56% din cheltuielile implementării strategiei vor fi acoperite din fondurile proiectelor DFID/SIDA (Department for International Development/ Swedish International Development Cooperation Agency ), iar restul, 44 % din Fondul Național de dezvoltare regională.
La finalul ședinței membrii Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale au dat aviz pozitiv proiectului SNDR, acesta urmînd a fi prezentat spre aprobare Guvernului în ședința de miercuri, 24 februarie curent.
Strategia națională de dezvoltare regională 2010-2012 este principalul document de planificare a dezvoltării regionale, care reflectă politica națională și determină mecanismele naționale în acest domeniu. Scopul de bază al SNDR este crearea cadrului instituțional al dezvoltării regionale, axîndu-se pe inițierea și menținerea unui cadru de gestiune, implementare, finanțare, monitorizare și de evaluare a sectorului dat.

Arrow Prev

   

  

Arrow Next