Prima   -  Noutăți - Un proiect finanțat de Slovacia va contribui la promovarea digitală a agroturismului în Moldova

Un proiect finanțat de Slovacia va contribui la promovarea digitală a agroturismului în Moldova

05.05.2023   1471 accesări  

Compania slovacă Pro4CE a obținut finanțare prin intermediul Slovak Challenge Fund pentru sprijinirea producătorilor regionali de alimente din Moldova.

Pro4CE va implementa un proiect axat pe marketingul online al afacerii de agroturism. Folosind experiența în sprijinirea dezvoltării turismului și a zonelor rurale din Slovacia, va stimula afacerile locale cu alimente organice din nordul Moldovei prin deschiderea accesului pe piața online pentru producătorii locali. Prin instrumente și platforme digitale personalizate, cum ar fi o carte de bucate online sau o hartă interactivă, producătorii regionali își vor spori ofertele de aventură gastronomică și rurală.

„Delicioasele comori cu alimente organice din nordul Moldovei sunt gata să fie descoperite. Acest proiect își propune să contribuie la facilitarea pătrunderii lor pe piață prin instrumente digitale. Aducerea de produse ecologice locale de înaltă calitate clienților va fi folosită ca instrument pentru dezvoltarea sectorului turistic în regiune. Această abordare sprijină producătorii regionali. Este o perspectivă ecologică și susține economia locală și dezvoltarea regională durabilă”, spune Erik Heidema de la Pro4CE.

Pro4CE va implica Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, în calitate de partener local, pentru a ajuta la implementarea proiectului. ADR Nord este un actor regional cheie în coordonarea și sprijinirea comunităților regionale și locale pentru dezvoltarea durabilă în nordul Republicii Moldova. Proiectul va sprijini, instrui și ghida participanții selectați prin întregul proces: de la dezvoltarea conținutului până la prezentarea digitală a ofertelor lor. Odată ce instrumentele digitale sunt dezvoltate și testate, acestea vor fi puse la dispoziție pentru alți utilizatori și regiuni.

Pro4CE va primi sprijin financiar din partea Slovak Challenge Fund (SCF) în calitate de candidat de succes în a treia cerere de propuneri. SCF este în căutarea soluțiilor din partea companiilor slovace pentru a aborda obiectivele specifice de dezvoltare. Proiectul este finanțat de Ministerul Afacerilor Externe și Europene al Republicii Slovace (MFEA SR) și implementat de Centrul Regional PNUD din Istanbul.

Mai multe informații sunt disponibile aici: www.slovakchallengefund.org.

Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase