Prima   -  Noutăți - Noi activități în cadrul proiectului „Dezvoltare urbană sustenabilă în Regiunea de Dezvoltare Nord”, implementat de ADR Nord cu suportul Poloniei

Noi activități în cadrul proiectului „Dezvoltare urbană sustenabilă în Regiunea de Dezvoltare Nord”, implementat de ADR Nord cu suportul Poloniei

07.10.2022   439 accesări  

În Regiunea de Dezvoltare Nord continuă activitățile de elaborare a Programelor de revitalizare urbană (PRU) pentru orașele Otaci, Dondușeni și Râșcani și actualizare a PRU pentru orașele Ocnița și Sângerei. De asemenea, în orașele-poli de creștere Edineț și Soroca sunt instituționalizate și consolidate Unități de implementare a proiectelor (UIP).

În perioada 4-7 octombrie 2022, specialiști din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și reprezentanți Solidarity Fund PL în Moldova s-au întrunit într-o ședință de lucru la Bălți, în incinta ADR Nord, unde au pus în discuție aspecte privind raportarea, după care au efectuat vizite de lucru la Edineț, Dondușeni, Ocnița, Otaci, Soroca și Sângerei. Săptămâna viitoare, urmează o vizită de lucru similară și în orașul Râșcani.

Grație noilor PRU, orașele Otaci, Dondușeni, Râșcani, Ocnița și Sângerei vor fi eligibile pentru finanțarea proiectelor de revitalizare urbană din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, din Fondul de Sinergie, precum și din alte surse de finanțare disponibile.

Municipiile Edineț și Soroca, unde sunt instituționalizate UIP, vor beneficia de finanțare pentru desfășurarea activităților privind consolidarea capacităților de atragere a investițiilor în domenii prioritare, în vederea soluționării problemelor de ordin economic și social specifice celor două municipii, identificate drept orașele-poli de creștere ale Regiunii Nord.

ADR Nord s-a angajat să ofere partenerilor de implementare suportul necesar sub formă de informare, conștientizare, ghidare și recomandări, în scopul asigurării implementării eficiente a proiectului, inclusiv pe dimensiunea protecției mediului și din punct de vedere tehnic.

Elaborarea/actualizarea PRU în orașele Otaci, Dondușeni, Râșcani, Ocnița și Sângerei și instituționalizarea UIP la Edineț și Soroca se desfășoară în cadrul proiectului „Dezvoltare urbană sustenabilă în Regiunea de Dezvoltare Nord”, implementat de ADR Nord și finanțat de Polish Aid prin intermediul Solidarity Fund PL in Moldova.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase