Prima   -  Noutăți - Încep lucrările de reabilitare și dotare a Incubatorului de Afaceri din Soroca

Încep lucrările de reabilitare și dotare a Incubatorului de Afaceri din Soroca

16.06.2022   1166 accesări  

În nordul țării încep lucrările de reabilitare, modernizare și sporire a nivelului de eficiență energetică a clădirii Incubatorului de Afaceri din Soroca, cu o suprafață totală de 1500 mp. De asemenea, în cadrul proiectului va fi dotat și amenajat un laborator pentru studierea limbilor străine, cu o suprafață de 50 mp, precum și alte cinci laboratoare de afaceri ale instituțiilor de învățământ beneficiare, cu o suprafață totală de 210 mp.

Joi, 16 iunie 2022, în incinta Incubatorului de Afaceri din Soroca a avut loc o ședință tehnică privind coordonarea lucrărilor prevăzute de contractul de antrepriză semnat recent în incinta ADR Nord. Conducerea Secției management integrat al proiectelor din cadrul ADR Nord și managerul Incubatorului de Afaceri din Soroca, responsabilul tehnic, reprezentanții companiei care va efectua lucrările de reabilitare au discutat despre rolul, responsabilitățile și procedurile de interacțiune între părțile implicate în procesul de implementare a contractelor de execuție a lucrărilor.

Managerul incubatorului de Afaceri din Soroca, Liliana Babără, susține că idea principală care a stat la baza dezvoltării proiectului a fost de a încuraja, prin multiple instrumente, antreprenoriatul în Regiunea de Dezvoltare Nord, prin cointeresarea, în primul rând, a tinerii generații să-și creeze propria afacere.

Printre beneficiarii proiectului se numără cei 20 de rezidenți ai Incubatorului de Afaceri din Soroca, elevii de la instituțiile de învățământ din Soroca, circa 80 de mii de locuitori și cel puțin 50 de agenți economici din raioanele Soroca, Florești, Drochia și Dondușeni.

În decurs de șapte luni, SRL „Eurogalex Prim” s-a angajat să execute lucrări de termoizolare clădirii Incubatorului de Afaceri din Soroca. Valoarea contractului de antrepriză constituie 5,53 de milioane de lei, contribuția beneficiarului fiind de 10%. Lucrările vor fi executate în cadrul proiectului „Rețeaua Start-up Hub: Laboratoare antreprenoriale din Regiunea de Dezvoltare Nord”, implementat de ADR Nord din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL).

Incubatorul de Afaceri din Soroca este o instituție publică, un centru de business, care oferă susținere permanentă antreprenorilor din regiune, pentru ca aceștia să-și dezvolte afacerile și să creeze constant noi locuri de muncă.

În galeria foto ce urmează sunt atașate o serie de schițe arhitecturale care arată cum se va schimba la față Incubatorul de Afaceri din Soroca.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase