Prima   -  Noutăți - A fost semnat un contract de antrepriză, în valoare de 2,86 mln lei, pentru implementarea proiectului „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Muzeului de Istorie și Etnografie din mun. Bălți”

A fost semnat un contract de antrepriză, în valoare de 2,86 mln lei, pentru implementarea proiectului „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Muzeului de Istorie și Etnografie din mun. Bălți”

10.05.2022   127 Accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, Primăria municipiului Bălți și SA „Constructorul” au semnat un contract de antrepriză în cadrul proiectului de infrastructură „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Muzeului de Istorie și Etnografie din mun. Bălți”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL). Ceremonia de semnare a contractului a avut loc marți, 10 mai 2022, în incinta ADR Nord.

Conform contractului, în decurs de cinci luni, SA „Constructorul” s-a angajat să reabiliteze și să modernizeze Muzeul de Istorie și Etnografie din municipiul Bălți, în conformitate cu prevederile proiectului tehnic, cu detaliile de execuție, precum și cu normativele, standardele și prescripțiile tehnice.

Directorul ADR Nord, Maria Prisacari, a menționat că acesta este primul proiect de reabilitare și modernizare a unui muzeu din nordul Republicii Moldova finanțat din surse financiare naționale. „Patrimoniul cultural și dezvoltarea destinațiilor turistice în regiunea noastră necesită susținere. Să valorificăm la maxim cultura și turismul din nordul țării, pentru că aceste valori ne caracterizează într-o măsură foarte mare”, a precizat șefa ADR Nord.

Valoarea contractului de antrepriză constituie 2,86 milioane de lei, contribuția Primăriei mun. Bălți fiind de 10%.

Ulterior, în cadrul acestui proiect va fi anunțată o altă procedură de achiziții publice în vederea procurărilor de bunuri pentru dotarea Muzeului de Istorie și Etnografie din mun. Bălți. Pentru implementarea proiectului, din FNDRL au fost alocați 9 milioane de lei pentru anul 2022.

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării două noi proiecte de îmbunătățire a atractivității turistice. Unul dintre acestea este proiectul „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Muzeului de Istorie și Etnografie din mun. Bălți”, depus de Primăria mun. Bălți în cadrul Apelului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase
Arrow Prev

   

  

Arrow Next