Prima   -  Noutăți - În nordul țării începe elaborarea studiului de prefezabilitate în cadrul unui proiect de aprovizionare cu apă a 33 de localități din raioanele Dondușeni, Soroca și Ocnița

În nordul țării începe elaborarea studiului de prefezabilitate în cadrul unui proiect de aprovizionare cu apă a 33 de localități din raioanele Dondușeni, Soroca și Ocnița

08.04.2022   217 Accesări  

În nordul țării începe elaborarea studiului de prefezabilitate în contextul implementăriiproiectului „Aprovizionarea cu apă din râul Nistru pentru 33 localități din raioanele Dondușeni, Soroca, Ocnița”, elaborat și depus de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord în cadrul Apelului pe listă de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023.

Un contract privind achiziția serviciilor în acest sens a fost semnat joi, 7 aprilie 2022, de ADR Nord, în calitate de instituție care implementează proiectul, și SC „Apcan Proiect” SRL, operator economic desemnat câștigător al cererii ofertelor de prețuri nr. ocds-b3wdp1-MD-1646066716868 din 17 martie 2022.

Valoarea contractului pentru elaborarea studiului de prefezabilitate constituie 313.188 de lei. SC „Apcan Proiect” SRL s-a angajat să presteze serviciul solicitat în decurs de maximum patru luni. Ulterior, după elaborarea studiului de prefezabilitate, ADR Nord va lansa licitația publică pentru achiziționare serviciilor de elaborare a documentației tehnice pentru localitățile implicate în proiect.

Directorul ADR Nord, Maria Prisacari, susține că accesul la sursele sigure de apă potabilă este una dintre cele mai importante priorități în domeniul infrastructurii la nivel național, întrucât de apa potabilă consumată depinde în mare măsură sănătatea cetățenilor.

În acest an, din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, ADR Nord implementează în nordul țării cinci noi proiecte de dezvoltare regională în domeniul aprovizionării cu apă și sanitație.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase
Arrow Prev

   

  

Arrow Next