Prima   -  Noutăți - Edineț: Cu suportul Uniunii Europene, lucrările de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă au fost executate în proporție de 50%

Edineț: Cu suportul Uniunii Europene, lucrările de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă au fost executate în proporție de 50%

07.04.2022   979 Accesări  

La Edineț sunt în plină desfășurare lucrările de construcție-montaj în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Edineț”, finanțat de Uniunea Europeană.

Joi, 7 aprilie 2022, specialiști în monitorizarea proiectelor din cadrul Agenției și consultanți regionali GIZ Moldova au efectuat o vizită de monitorizare în teren, pentru a se documenta în privința executării lucrărilor în cadrul proiectului. Împreună cu părțile implicate în procesul de implementare a proiectului, reprezentanții ADR Nord și GIZ Moldova s-au întrunit în cadrul unei ședințe extinse în incinta Primăriei municipiului Edineț. Ulterior, participanții la ședință s-au deplasat pe șantier, unde au monitorizat porțiuni de aducție aflate în proces de montare. Până în prezent, lucrările în cadrul proiectului au fost executate în proporție de circa 50%.

La Edineț, în cadrul proiectului finanțat de Uniunea Europeană, sunt reabilitate și extinse 40 km de rețele de alimentare cu apă, care, prin cele 2.778 de conexiuni, vor asigura cu apă potabilă sigură 18.235 de locuitori ai orașului, fără întreruperi. Perioada de construcție este septembrie 2021  iulie 2022.

Valoarea totală a proiectului din Edineț constituie 58,70 mln lei, dintre care 50,70 mln lei  acordați de Uniunea Europeană, și 8 mln lei  contribuție locală. Cu sprijinul Ministerului German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), ÎM „Apă-Canal Edineț” beneficiază de un suport financiar în valoare de 34.000 euro, care include: un laborator dotat cu echipament pentru monitorizarea calității apei, echipament pentru detectarea scurgerilor de apă, personal dotat cu îmbrăcăminte și echipamente de protecție. Totodată, specialiștii ÎM au fost instruiți cum să gestioneze diverse aspecte legate de managementul calității, planificarea afacerii, relații cu clienții și extinderea în continuare a serviciilor către comunele învecinate.

Măsura investițională „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Edineț” este finanțată de Uniunea Europeană și implementată de ADR Nord și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL). Proiectul MSPL este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova.

#EU4Moldova #ÎmpreunăMaiPuternici #EchipaEuropa

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase
Arrow Prev

   

  

Arrow Next