Prima   -  Noutăți - Membrii Comitetului director local al proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în orașul Edineț”, finanțat de UE, s-au întrunit în ședință

Membrii Comitetului director local al proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în orașul Edineț”, finanțat de UE, s-au întrunit în ședință

01.03.2022   451 accesări  

Membrii Comitetului director local (CDL) al proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în orașul Fălești”, specialiști ADR Nord, consultanți regionali GIZ Moldova și reprezentanți ai societății civile s-au întrunit în ședință marți, 1 martie 2022. În cadrul ședinței, care a avut loc în incinta Primăriei municipiului Edineț, cu prezență fizică și în regim online, au fost prezentate activitățile din planul de implementare planificate pentru perioada martie-mai 2022 și raportul de progres al proiectului pentru perioada noiembrie 2021 – februarie 2022.

În cadrul ședinței, Angela Miron, managerul local de proiect, a prezentat activitățile realizate în perioada de raportare, precum și activitățile din planul de implementare a proiectului pentru următoarele trei luni Totodată, participanții la ședință s-au referit și la riscurile care pot apărea după implementarea proiectului.

Membrii CDL au luat act de raportul cu privire la activitatea ÎM „Apa-Canal Edineţ” pentru anul 2021, precum și cu raportul Comitetului local de cetățeni pentru anul 2021.

La Edineț, în cadrul proiectului finanțat de Uniunea Europeană, sunt reabilitate și extinse 40 km de rețele de alimentare cu apă, care, prin cele 2.778 de conexiuni, vor asigura cu apă potabilă sigură 18.235 de locuitori ai orașului, fără întreruperi. Până în prezent, conectările individuale la sistemul de alimentare cu apă au fost realizate în proporție de 21%. Perioada de construcție este septembrie 2021  iulie 2022.

Măsura investițională „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Edineț” este finanțată de Uniunea Europeană și implementată de ADR Nord și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL). Proiectul MSPL este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova.

#EU4Moldova #ÎmpreunăMaiPuternici #EchipaEuropa

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase